
Et af verdens få kvindemuseer ligger i Aarhus. Kvindemuseet i Danmark sætter fokus på kønnenes kulturhistorie og diskuterer kønsproblematikker, ligestilling, krop og seksualitet.
Kvindemuseet viser skiftende tematiske kunstudstillinger og kulturhistoriske udstillinger.
Her kan du følge med i kommende arrangementer og læse om nye tiltag på Kvindemuseet. Du kan holde dig opdateret på særlige åbningstider, nyt fra caféen og en masse andre nyheder.
Kvindemuseets skoletjeneste er udviklet med nye og relevante undervisningsforløb, der sætter spørgsmålstegn ved køn og ligestilling, seksualitet og krop, identitet og kønsroller.
Museumscaféen er en hyggelig oase midt i Aarhus med stemningsfulde lokaler. Her kan du få en forfriskning efter et besøg på museet, eller lægge vejen forbi til en skøn frokost, når du er i byen.
Et af verdens få kvindemuseer ligger i Aarhus. Kvindemuseet i Danmark sætter fokus på kønnenes kulturhistorie og diskuterer kønsproblematikker, ligestilling, krop og seksualitet.
Kvindemuseet i Danmark
Et af verdens få kvindemuseer ligger i Aarhus. Kvindemuseet i Danmark sætter fokus kønnenes kulturhistorie og diskuterer kønsproblematikker, ligestilling, krop og seksualitet. Kvindemuseet er et statsanerkendt, landsdækkende specialmuseum og har internationalt opnået status som modelmuseum.
Kvindemuseet indsamler, udforsker og formidler genstande, der gennem et andet blik fortæller kvinder, mænd & queer-personers kulturhistorie.
Kvindemuseet øger interessen for de forhold, der gælder i dag for kønnene indbyrdes. Vi viser skiftende tematiske kunst- og kulturhistoriske udstillinger.
Kvindemuseet i Danmark får ny identitet
På Kvindemuseet har vi i samarbejde med det aarhusianske designbureau Hele Vejen skabt en visuel identitet med en trekant som gennemgående ikon. Se video om tilblivelsen og tankerne bag den visuelle identitet.
Vision
Kvindemuseet vil være førende dialogskaber om kønnets betydning i samfundet
Mission
På Kvindemuseet skaber vi nysgerrighed, dialog, refleksion og viden om kønnets betydning – historisk, aktuelt og i fremtiden.
Bygningen
Bygningerne, som museet har haft til huse i siden 1984, blev bygget som rådhus i 1857, længe før kvinder fik stemmeret. Efterfølgende var her politistation fra 1941 til 1984.
Bygningens ydre er i klassisk nyrenæssance fra 1857. Forhal og byrådssal stammer fra ombygning i 1908 i skønvirkestil. I 1992-94 renoverede Aarhus Kommune bygningerne fra kælder til kvist. Bygningerne blev herefter totalt fredede. I 2005 kunne museet udvide i sidebygningen, som oprindeligt var bygget som arresthus og i 2014 blev 1. salen renoveret med nylagte plankegulve efter den oprindelige stil.
Kvindemuseet i Danmark får ny identitet
Velkommen til trekanten
På Kvindemuseet har vi i samarbejde med det aarhusianske designbureau Hele Vejen skabt en ny visuel identitet med en trekant som gennemgående ikon.
Trekanten er et oldgammelt kvindesymbol, men er også ladet med mange andre betydninger. Den kan være fræk og corny i særlige sammenhænge, men den kan også tones helt ned og bare være en trekant. Den nye visuelle identitet kobler vores historie med noget nutidigt, skarpt og humoristisk. Den skal udtrykke det, vi er, og det, vi gerne vil være.
Vores store samling af genstande og hverdagsting fra kvinders liv op gennem historien, bliver stadig rammen om vores udstillinger og oplevelsen på Kvindemuseet. Samlingen rummer alt lige fra strikkede hygiejnebind til fiskeskindsko. Her er også ting fra kvindelige opfindere og berømte kvinder og et erindringsarkiv med ca. 500 interviews, hvor kvinder fortæller deres livshistorier.
Den nye identitet er ikke et færdig produkt, men derimod en proces, vi er i gang med, og vi vil meget gerne have publikums input med: Hvad er et kvindemuseum? Og hvad er interessant og aktuelt at tage op? Vi inviterer publikum til at deltage i debatten.
Kvindemuseet i Danmark
Domkirkepladsen 5
DK - 8000 Aarhus C
+45 25 45 45 10
kontakt@kvindemuseet.dk
www.kvindemuseet.dk
Mandag
LUKKET
Tirsdag
LUKKET
Onsdag
LUKKET
Torsdag
LUKKET
Fredag
LUKKET
Lørdag
LUKKET
Søndag
LUKKET
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om udstillinger, aktiviteter og gode tilbud fra Kvindemuseet. Læs vores persondatapolitik under 'Om Kvindemuseet'