MenuLuk

Ligestilling som samfunds- og virksomhedsstrategi

23.09.2020 · 17 - 19


Ligestilling som samfunds- og virksomhedsstrategi

VIA University College og Dansk Industri inviterer til paneldebat om ligestilling og mangfoldighed. Debatten vil tage udgangspunkt i ligestilling som et verdensmål for bæredygtig samfundsudvikling samt ligestilling i praksis og som strategi i virksomhederne. Hvad siger forskningen? Hvad siger lederne? Hvad siger du?

FN har ligestilling mellem kønnene som et af de 17 verdensmål for bæredygtig samfundsudvikling, og i december 2019 gik Lars Sandahl, Dansk Industris direktør, i medierne og talte for at øremærke mere barselsorlov til mænd. Sandahls argument var, at en mere ligelig fordeling af barselsorloven kan medvirke til udvikling af flere kvindelige erhvervstalenter og flere kvindelige ledere på topposter.

Men er politiske tiltag som øremærket barsel til mænd, eller kvotekrav til fx kønsfordelingen i bestyrelser og blandt offentlige ledere, den rigtige vej at gå? Hvilket ansvar har virksomhederne, og hvilke strategier er virksomme i ligestillingsarbejdet? Hvilket ansvar har vi selv? Og er der behov for at tænke helt nyt i diskussionen om ligestilling som samfunds- og virksomhedsstrategi?

Vi stiller skarpt på, hvad vi ved om ligestilling, hvordan konkrete greb virker og ikke virker, og hvorfor ligestillingspolitik altid kan få sindene i kog. Særligt går vi nysgerrigt ind i debatten om sammenhængen mellem bæredygtig udvikling, mangfoldighed og ligestilling – også når den ikke er der!

PRAKTISK
Dato: Onsdag d. 23. september kl. 17 – 19
Sted: Byrådssalen på Kvindemuseet. Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C
Pris: GRATIS inkl. indgang til Kvindemuseet

UDSOLGT – Bestil din billet via kontakt@kvindemuseet.dk – der er 60 billetter

FORM
VIA-talk og paneldebat om ligestilling og mangfoldighed.
Kort VIA-talk fra panelets deltagere og derefter interaktiv paneldebat, hvor du med din viden og dine holdninger spiller en central rolle i debatten.

ORDSTYRER
Pia Vedel Ankersen

Forskningsleder i VIA Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund.

PANELDELTAGERE
Anna Leclercq Vrang
Konsulent hos Afdeling for Forskning og Uddannelse, Dansk Industri.
Nina Smith
Professor på Institut for Økonomi på Aarhus Universitet.
Fatma Øktem
Medlem af Folketinget og ligestillingsordfører for Venstre.
Marta Padovan-Özdemir
Forskningsleder i VIA Program for samfund og mangfoldighed

>> Print programoversigt her

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up