MenuLuk

FEMINIST TALKS #2 – Oprindelige folks rettigheder, feminisme og klimakamp – vores fælles kamp for lighed

22.10.2020 · 19-21


FEMINIST TALKS #2 – Oprindelige folks rettigheder, feminisme og klimakamp – vores fælles kamp for lighed

Feminist Talks #2: Taily Terena (Brasilien) og Aká Hansen (Grønland) i samtale med Emma Holten om oprindelige folks rettigheder, feminisme og klimakamp – vores fælles kamp for lighed.

Amazonas står igen i flammer, og er endnu engang på alles læber. Brasilianske Taily Terena er feminist, klimaaktivist og en del af det oprindelige folk, Terena, der lever i Amazonas. Taily Tereba giver os et unikt indblik fra orkanens øje, hvordan kampen for oprindelige folks rettigheder er stærkt forbundet til både kvindekampen og klimakampen.

Dagligt kæmper oprindelige folk i Amazonas på liv og død for at holde store virksomheder ude fra deres landområder. En kamp om magt og om, hvem der bestemmer, hvad der skal ske med planeten.

Taily Terena er engageret i CONAMI – National Council of Indigenous Women – som arbejder for oprindelige folks rettigheder i Brasilien med et særligt fokus på kvinder. Senest har hun været frontkvinde i Vidas indíginas importam – Indigenous Lives Matters – kampagnen.

Aká Hansen er aktivist og filmproducent fra Nuuk. Opvokset mellem Danmark og Grønland, udfordrer hun den stereotype opfattelse af identitet. Hun deltager aktivt i debatten om afkoloniseringen af Grønland, og søger gennem sine film at empower det oprindelige folk, Inuit.

FEMINIST TALKS

FEMINIST TALKS er en debatrække, der sætter fokus på global ulighed og feministisk aktivisme verden over. Vi inviterer fremstående feministiske aktivister fra hele verden til Danmark for at dele erfaringer og holdninger.

Alle arrangementer foregår på engelsk.

PRAKTISK

Sted: Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Århus C

Entré: Alm. museumsbillet – tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her:

Pris: 75 kr. // studerende 60 kr. // under 18 år gratis

(Til dem, der ikke kan få billet: Hele eventet bliver livestreamet i begivenheden på Facebook)

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up