MenuLuk

Drømmen om en global feministisk fremtid 

24.09.2020 · 19.00-21.00


Drømmen om en global feministisk fremtid 

Asanda Ngoasheng (Sydafrika) i samtale med Emma Holten

Tema: Coronakrisen, Black Lives Matter, kønsbaseret vold

Verden bliver ikke den samme igen efter dette forår. Coronakrisen og den globale Black Lives Matter-bevægelse har gjort det tydeligt, at helt grundlæggende strukturer, som vores samfund er bygget på, skal ud i lyset, kritiseres og genopbygges. Begge fænomener har bragt stor smerte frem i lyset og mange steder synliggjort uligheder i vores samfund. Men samtidig giver de os mulighed for at tænke nyt – og forestille os en verden, hvor omsorg og solidaritet er i centrum for de institutioner, vi bygger.

‘Drømmen om en global feministisk fremtid’ er en samtale mellem feminist og politisk analytiker Asanda Ngoasheng fra Sydafrika og Emma Holten, kønspolitisk rådgiver i Oxfam IBIS. Samtalen tager udgangspunkt i, at vi befinder os i en unik tid, der har potentiale til at blive katalysator for større global retfærdighed, lighed og ligestilling. Med andre ord: en global feministisk fremtid.

Med på video inviterer Asanda Ngoasheng tre feministiske aktivister fra henholdsvis Latinamerika, Afrika og Europa, som giver deres bud på, hvor aktivismen er på vej hen efter foråret, der ændrede alt.

FEMINIST TALKS

FEMINIST TALKS er en debatrække, der sætter fokus på global ulighed og feministisk aktivisme verden over. Det er Oxfam IBIS der står bag arrangementerne hvor vi inviterer fremstående feministiske aktivister fra hele verden til Danmark for at dele erfaringer og holdninger.

Debatten foregår på engelsk. Entré: alm. entré til museet. Meld dig til her >>

 

PRAKTISK

Sted: Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Århus C

Pris: 75 kr. // studerende 60 kr. // under 18 år gratis

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up