MenuLuk

DIVAER

25. februar 2018 - 30. december 2018


DIVAER

25. februar 2018 - 30. december 2018

117 år på Aarhus teater

Kvindemuseet og Aarhus Teater præsenterer i samarbejde en udstilling om hverdagens heltinder og helte på Aarhus Teater fortalt gennem fremtrædende skuespillerinder.

Aarhus Teaters 117-årige historie viser, at usædvanligt mange kvinder har præget teaterarbejdet i forhold til, hvordan fordelingen mellem kvinder og mænd ellers har set ud i samfundet. Men teaterhistorien viser også, hvordan kvinders frihedsgrader er vokset og blikket på kvinden som et ‘skønhedsvæsen’ har udviklet sig, samt hvordan forholdet mellem kønnene er blevet mere og mere nuanceret – og jævnbyrdigt.

Udstillingen fortæller hemmelige historier og gør de usynlige synlige. Den tager publikum med bag kulisserne – ned i rekvisitkælderen, i sufflørkassen, op i garderoberne, om bag skrivebordene – hvor vi møder instruktører, koreografer, dramatikere, scenografer, skræddere, teatermalere, sceneteknikere, sminkører m.fl., som ud over vores divaer har præget Aarhus Teater i årene 1900-2017.

Udstillingen skabes i et tæt samarbejde mellem Kvindemuseet og Aarhus Teater. Udstillingen tilknyttes et fælles eventprogram, som skal give byens borgere unikke oplevelser med relation til udstillingens indhold.

Publikum kan følge med i processen med opbygningen af udstillingen, som finder sted i januar og februar 2018.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up