MenuLuk

Ballroom

16. januar 2016 - 3. maj 2016


Ballroom

16. januar 2016 - 3. maj 2016

VELKOMMEN TIL BALLROOM

Kunstinstallation af Charlotte Bergmann Johansen

Fernisering lørdag d. 16. januar

Dans er kropsligt sprog. Pardans dyrker traditionelle kønsroller, hvor manden byder kvinden op til dans og fører hende. Selvom dans dyrkes i utallige afskygninger, hersker de kønnede stereotyper stadig i danseverdenen.

Charlotte Bergmann Johansens installation består af otte forskellige dansekjoler. De voluminøse, pailletbesatte kjoler er stoppet med skumgummi og hænger midt i rummet fra loftet i reb og elastikker – og foran hver kjole er et håndtag.

Træk i håndtaget, og få kjolerne til at danse!

Kjolerne, som har forskellige størrelser fra ca. fire til 18 år, har Charlotte Bergmann Johansen selv danset i. Installationen kommenterer ikke blot på hendes egen personlige oplevelse som konkurrencedanser, men på noget som de fleste vil kunne genkende, uanset om de har gået til dans eller ej, og som stadig er aktuelt: nemlig disciplin, roller og forventninger i forhold til køn.

Charlotte Bergmann Johansen (f. 1970) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Skolen for Mur og Rum i 2005, og er medlem af kunstnergruppen Island Life. Hun har både eksperimenteret med kunstens indgriben i rum og med kulturhistorie, blandt andet da hun i 2012 gik i dialog med oldtidssamlingen på Nationalmuseet i udstillingen Skabt af tiden – oldtiden udfordrer nutidskunsten. I 2016 deltager hun i Sculpture by the Sea i Australien.

Rundt om Charlotte Bergmann Johansens kunstinstallation vises genstande og fotos fra Kvindemuseets samling, der kaster et kulturhistorisk blik på dansekulturen.

Læs omtale af Ballroom i Kunsten.nu og hør vores publikumsudvikler, Julie Rokkjær Birch, fortælle om kunstinstallationen og tankerne bag i videoen.

Tilknyttede objekter fra samlingen


Nyheder


24.05.2016

Ny trend – Strik dit eget bind

Ny bog om menstruation vil tage et opgør med den skam, der forbindes med menstruation. Bogen Gennemblødt af forfatterne Maja Nyvang og Sine Cecilie Laub skaber debat omkring menstraution, free bleeding og tabubelagte kropsvæsker. Et sted mellem skam og free bleeding foreslår vi, at du tager sagen i egen hånd, køber en omgang rent, økologisk bomuldsgarn og strikker hygiejnebind, som din oldemor gjorde det. Hvis det har fanget din interesse, har vi fundet en opskrift til dig.

24.05.2016

Festugen på Kvindemuseet

Årets tema for Aarhus Festuge er Upside down, vi vender tingene på hovedet og vasker på den langsommelige, gammeldags måde, dyrker yoga i det fri, inviterer ind bag kulissen på museet og meget mere.

21.05.2016

Kvindemuseet får nyt ansvarsområde – mere køn på dagsordenen

Kvindemuseet blev grundlagt for godt 30 år siden, hvor kvinders kultur og historie var stærkt underbelyst. I de forløbne årtier har museet indsamlet væsentlig dokumentation for kvinders hverdagsliv såvel som kvinders aktive medvirken i samfundsudviklingen. Meget er sket siden i relationen mellem de to køn. Også mænds roller og funktion i samfundet har ændret sig markant. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Derfor vil Kvindemuseet fremover beskæftige sig mere bredt med kønnenes kulturhistorie og involvere alle på tværs af køn.

Se alle nyheder

Se alle nyheder
Museums are awesome because everyone shuts the fuck up