MenuLuk

Heltinder og helte på Aarhus Teater

25. februar 2018 - 30. december 2018


Heltinder og helte på Aarhus Teater

25. februar 2018 - 30. december 2018

117 år på Aarhus teater

Kvindemuseet og Aarhus Teater præsenterer i samarbejde en udstilling om hverdagens heltinder og helte på Aarhus Teater fortalt gennem fremtrædende skuespillerinder.

Aarhus Teaters 117-årige historie viser, at usædvanligt mange kvinder har præget teaterarbejdet i forhold til, hvordan fordelingen mellem kvinder og mænd ellers har set ud i samfundet. Men teaterhistorien viser også, hvordan kvinders frihedsgrader er vokset og blikket på kvinden som et ‘skønhedsvæsen’ har udviklet sig, samt hvordan forholdet mellem kønnene er blevet mere og mere nuanceret – og jævnbyrdigt.

Udstillingen fortæller hemmelige historier og gør de usynlige synlige. Den tager publikum med bag kulisserne – ned i rekvisitkælderen, i sufflørkassen, op i garderoberne, om bag skrivebordene – hvor vi møder instruktører, koreografer, dramatikere, scenografer, skræddere, teatermalere, sceneteknikere, sminkører m.fl., som ud over skuespillerne har præget Aarhus Teater i årene 1900-2017.

Udstillingen skabes i et tæt samarbejde mellem Kvindemuseet og Aarhus Teater. Udstillingen tilknyttes et fælles eventprogram, som skal give byens borgere unikke oplevelser med relation til udstillingens indhold.

Udstillingen støttes af Den Faberske Fond.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up