MenuLuk

Radioudsendelse: Den syge overgang(salder)

28.08.2019


Radioudsendelse: Den syge overgang(salder)

I programserien ‘Brinkmanns briks‘ på P1 undersøger professor i psykologi Svend Brinkmann sammen med landets fremmeste psykologer og eksperter i adfærd, hvorfor vi mennesker handler, som vi gør. På briksen er ikke patienter, men tendenser i samfundet, sindet og menneskelivet – og i dette program dykkes der ned i livet overgange.

Programbeskrivelsen lyder: Vores liv er fyldt med overgange. Fra ung til voksen, fra single til samlevende og måske siden til forælder, og sidst men ikke mindst fra voksen til gammel. Jeg har på fornemmelsen, at vi gør de her overgange vigtigere, end de egentlig er. Vi problematiserer og sygeliggør pubertet og overgangsalder. Måske fordi mange aktører profiterer af det. Men er det rigtigt forstået? Det undersøger jeg i dag med mine gæster, som er jordemoder og forsker ved University College Syd og Syddansk Universitet Christina Prinds og Lotte Hvas, der er læge og forsker ved Københavns Universitet.

Udsendelsen ‘Den syge overgang(salder)’ er lavet i samarbejde med jordmoder Christina Prinds og læge Lotte Hvas, der begge er en del af projektgruppen bag Kvindemuseets kvindelivsfestival og kunstudstilling OVERGANGE // TRANSITIONS, som de refererer til flere gange i udsendelsen.

Lyt til udsendelsen her >>

Blogindlæg


18.09.2019

Forskningsnotat: Olivers fugle og sommerens flyttekassearkæologi

Forberedelserne til Kvindemuseets kommende udstilling om børnetegninger, der åbner i 2020, er i fuld gang. Udstillingen er en del af museets igangværende forskningsprojekt “Køn redelighed: Hverdagsliv, aktivisme og diversitet”. I det følgende notat giver kunsthistoriker og udstillingens kurator Jakob Rosendal et indblik i det indledende arbejde med de mere end 800 tegninger fra en 15-årig transkønnet dreng, som Kvindemuseet har fået lov til at låne til udstillingen.

Læs mere
04.09.2019

Nyt fra museumsdirektøren: Astrid Lindgrens univers får vores hjerter til at banke i takt

I børnenes bøger kan vi genopdage, hvor befriende det er at være komplet åben og ikke vide – eller skulle vide – alt.

For mig er noget af det bedste ved forældreskabet aftenens godnatlæsning. Det er dog knald eller fald, om mine seksårige tvillinger vælger en bog i reolen, som jeg godt gider – eller en, som jeg ikke gider. ”Guinness Rekordbog” er en, jeg virkelig ikke gider. Det er noget andet, når vi sammen følger livets gang hos Villads fra Valby eller Ivan Olsen … Men når vi læser bøger af Astrid Lindgren, sker der ofte noget andet med mig – og med os.

Læs mere
28.08.2019

Radioudsendelse: Den syge overgang(salder)

Vores liv er fyldt med overgange. Fra ung til voksen, fra single til samlevende og måske siden til forælder, og sidst men ikke mindst fra voksen til gammel. Vi problematiserer og sygeliggør pubertet og overgangsalder – måske fordi mange aktører profiterer af det. Men er det rigtigt forstået?

Det undersøger Svend Brinkmann sammen med Christina Prinds og Lotte Hvas, der begge er en del af projektgruppen bag Kvindemuseets kvindelivsfestival og kunstudstilling OVERGANGE // TRANSITIONS.

Læs mere

Se alle blogindlæg

Se alle blogindlæg
Museums are awesome because everyone shuts the fuck up