MenuLuk

Podcast om homoseksualitet: 50 Shades of Gay

16.04.2019


Podcast om homoseksualitet: 50 Shades of Gay

Podcasten 50 Shades of Gay forsøger at give et indblik i, hvordan det kan opleves at være homoseksuel – og hvordan man kan håndtere de udfordringer, som det kan være forbundet med.

Podcasten styres af værten Camilla, som i hvert afsnit interviewer en gæst om et tema, som relaterer sig til det at være homoseksuel. I podcasten fortæller de medvirkende om normer, forventninger, identitet, stereotyper og fordomme – og om  repræsentation i medierne, reproduktion og dating.

Vil du blive klogere på homoseksualitet? Lyt til podcasten 50 Shades of Gay her >>

Blogindlæg


13.08.2019

Nyt fra museumsdirektøren: Mr. President, please visit us in Aarhus too

Når den amerikanske præsident, Donald Trump, kommer til Danmark, er han velkommen på Kvindemuseet til en åben snak om køn, abort, minoriteter og menneskerettigheder, historisk, aktuelt og fremtiden. Vi vil så gerne gøre verden bedre, og vi har en skoletjeneste, der formidler til alle læringsniveauer.

Læs mere
01.08.2019

Nyt fra museumsdirektøren: Museer der vil noget

Kvindemuseet har altid været aktivistisk, men nu er ‘museum activism’ blevet et voksende internationalt fænomen. Museerne har et stort potentiale i forhold til at adressere, kvalificere og mobilisere handling bag samfundsmæssige problemstillinger.

Det aktivistiske potentiale ligger for mig at se i museernes erkendelse og udnyttelse af, at vi naturligvis er med til at forme vores samfund. Når vi f.eks. på museerne udvælger genstande eller kunstværker til vores samlinger eller udstillinger, er det i bund og grund en politisk handling. En handling, som kan være mere eller mindre bevidst, men den er ikke neutral.

Læs mere
12.07.2019

Nyt fra museumsdirektøren: Barsel til far er en ret – ikke en tvang

Kvindekamp er mandekamp, mandekamp er kvindekamp. Det er på tide at forstå, at vi er gensidigt forbundne, og at alle har noget at vinde.

Tag fravær af far i barselsperioden alvorligt, tag det kønsopdelte arbejdsmarked alvorligt, tag fravær af kvinder i ledelse alvorligt. Tag retorikken alvorligt.

Læs mere

Se alle blogindlæg

Se alle blogindlæg
Museums are awesome because everyone shuts the fuck up