Reformationsjubilæum på Kvindemuseet

18.10.2017

Reformationsjubilæum på Kvindemuseet

I anledning af 500-året for reformationen i 1517 og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har vi i samarbejde med Skovgaard Museet og Museet for Religøs Kunst skabt en tredelt udstilling om billedstorm dengang og nu. Udstillingen trækker tråde fra 1517 til den debat om ytringsfrihed og billedforbud, der foregår i dag og sætter fokus på, hvordan og hvorfor visse billeder er blevet ødelagt, forbudt eller tabuiseret. På Kvindemuseet stiller vi i udstillingen Billedstorm skarpt på KØN.

Vi samarbejder også med Folkeuniversitet om Rethink Reformation med to TESE-TALKS d. 31. oktober.

Kl. 15.15 – 16
TESE-TALK: Litteratur
Kan litteratur ændre verden? Mød forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen og litteraturforsker Stefan Kjerkegaard til en samtale om litteraturens og verdens fremtid. Adrian Lloyd Hughes modererer.

Kl. 17.30 – 18.15
TESE-TALK: KØN
Hvor står kønskampen i det 21. århundrede? Mød Geeti Amiri, forfatter og debattør, DR, Christian Groes, lektor i interkulturelle studier, og Tone Frank Dandanell, ph.d.-studerende i filosofi, når de debatterer køn og kønnets betydning i dag.