MenuLuk

Opdatering på DATE DEO-efterlysningen

09.10.2018


Opdatering på DATE DEO-efterlysningen

Det er lykkes os at skaffe DATE deo’er til vores nye udstilling om seksualundervisning.

I september fik vi en god idé på museet. Vi ville spørge vores følgere på de sociale medier, om de kunne hjælpe os med at skaffe en deodorant fra 90’erne af mærket DATE. Det gjorde vi, og det gik bedre, end vi nogensinde havde turde håbe.

På Facebook og Instagram nåede vi ud til mere end 47.500 personer. Vores opslag blev delt over 100 gange og vi fik indsamlet over 1700 kommentarer. Duft kan bringe stærke minder frem, og billedet af de farverige deodoranter var ingen undtagelse. Kommentarerne var fulde af nostalgi, teenagerminder og veninder, der taggede hinanden.

Mellem de mange reaktioner var der også henvendelser fra folk, der kunne hjælpe os. Vi endte med at få svar fra syv personer, der gerne ville donere en parfume, otte 00’er spray-deo’er i forskellige varianter, samt 90’er-Pamela i både spray og roll-on.

Tak til alle jer, der har hjulpet os med at finde frem til alle de glemte og gemte minder. Og stort tak til Emma, Malene, Inge, Tanja, Ida, Eva og Tine, der hjalp og med at skaffe deo’erne.

De indsamlede deodoranter kan ses (og lugtes) fra d. 16. november, når vi åbner vores nye udstilling om seksualundervisning. Her kan du blive klogere på, hvordan vi har set på krop, seksualitet og pubertet gennem tiden – og på hvilken rolle skolen har haft i at oplyse eleverne om kønslivets mysterier.


Nedenfor har vi samlet en række af de sjoveste kommentarer, vi fik på vores efterlysning. 

”Jeg tror ikke engang jeg kendte betydningen af ordet Date, da jeg brugte den lækre laksefarvede… Den var GO👌🏼😂”

”Hahahaha, dem havde jeg glemt ALT om”

Det er egentlig sjovt at tænke over, for jeg gik slet ikke efter duften dengang, men efter den hvor jeg synes kvinden/håret var pænest. 😂😂😂”

”Jeg var teenager i slut 80’erne og brugte Date. Jeg elskede den blå, der hed Pamela 💙 Den hed det samme som Pamela i favorit tv-serien Dallas 😀😀”

”Jeg brugte den grønne på spray 😂 husker at jeg brugte den inden den biograf date, hvor jeg fik mit første kys💁🏼♀️”

Rød og blå tror mest det var fordi jeg synes hende på den blå var så flot og hende på den røde havde store flotte øreringe som jeg var ret misundelig over”

Skulle man ha’ en favorit?🤔 Troede det gjaldt om at have dem alle😂”

”Nå! Men jeg brugte da den blå… Mest fordi Lasse synes den var god😂😂😂Det havde han sagt til Christina 😂😂😂😂😂😂😂😂”

Er ret sikker på at min lillesøster er opkaldt efter den lilla 😬”

Sådan en har jeg engang i 5/6 klasse tabt i omklædningsrummet på Kirketerpskolen. Jeg tror man kan fornemme duften der endnu.”

… Du kan læse flere kommentarer eller dele din egen ved at trykke her >.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up