Nye kulturruter giver anderledes oplevelser i Danmark

14.06.2017

Nye kulturruter giver anderledes oplevelser i Danmark

2017 står i kulturens tegn i Aarhus, et helt nyt skud på stammen er de nye kulturruter, der inviterer på kulturoplevelser på tværs Danmark, hvor forskellige temaer binder historierne sammen.

Brug sommeren på at udforske en eller flere af de fire spændende ruter, der spreder sig over Danmark.

Danish way of life

Kvindemuseet inviterer sammen med Den Gamle By, Struer Museum og Fængselsmuseet til at gå på opdagelse i det moderne Danmark. En eksperimenterende tid med nye måder at organisere sig på i både familier, på arbejdspladser, i politiske og faglige bevægelser. En tid hvor kvindebevægelsen stormede frem, hvor der blev diskuteret ligestilling, fri abort og rettigheder for fædre. En tid fuld af modsætninger, som samtidig har sat dagsordenen for, hvor det danske samfund er i dag.

Kom helt tæt på kønnenes kulturhistorie på Kvindemuseet og oplev relationen mellem kønnene både historisk og aktuelt. Opdag nye sider af kønsdebatten og dyk ned i de forskellige livsvilkår, der eksisterer på tværs af køn, seksuel orientering, androgynitet og etnicitet. Læs mere om The Danish way of life.

Local ways to global art

På ruten Local Ways to Global Art oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. Oplevelser der forstærkes af de medrivende historier der hører med.

World War II

Besættelsestiden har efterladt sig sine spor over hele Danmark og i den danske befolkning. Fysisk såvel som mentalt. Fysisk i form af de mange bunkere og betonkonstruktioner tyskere lod bygge.

Gods and Myths

Guder og Gåder viser vej til unikke steder og overalt er der gådefulde historier at fortælle.