Ny permanent udstilling – KØN REDELIGHED

16.03.2017

Ny permanent udstilling – KØN REDELIGHED

Kvindemuseet præsenterer ny permanent udstilling om køn:
KØN REDELIGHED // GENDER BLENDER

Åbner 24. marts 2017 kl. 16

Åbningstale v. Juliana Engberg, programdirektør Aarhus 2017

Hvad betyder køn i vores samfund?
Hvorfor leger jeg med biler og ikke med dukker? Hvad betyder queer? Hvad er normalt? Hvordan har jeg det med min krop? Hvad er ligestilling? Kan forskellighed være ligestillet? Har vi ligestilling? Hvad betyder det, om jeg er født som dreng – eller om jeg er født som pige?

I Danmark er vi kønspolitisk nået langt, men køn spiller stadig en rolle, og debatten om kønnenes rettigheder og muligheder er levende i mediebilledet som aldrig før.

Ligesom kvinders position i samfundet har ændret sig markant gennem de sidste generationer, har mændenes det også. Udgangspunktet for udstillingen er feministisk. Feminisme betyder ligestilling for alle – på tværs af køn, seksuel orientering og etnicitet.
Der er mange fortolkninger af vores fælles historie – ingen har patent på sandheden. En udstilling om kønnets betydning er derfor også et blik på vores normer. Målet er at øge bevidstheden om kønnets betydning og at sikre, at idealer om kønnenes lige muligheder, om menneskerettigheder og om demokrati ikke tages for givet.

Udstillingen vil ændre sig over tid. DU kan selv bidrage med viden, genstande, fortællinger m.m., så den holdes aktuel og giver mange svar på spørgsmålet: Hvad betyder køn i vores samfund?

VI GLÆDER OS SÅ MEGET!

UDSTILLINGEN ER STØTTET AF:

Nordea-fonden
15. Juni fonden