Lone Hindø skriver debatindlæg i stiften: Kvindemuseet – en perle

04.11.2016

Lone Hindø skriver debatindlæg i stiften: Kvindemuseet – en perle

I et debatindlæg i Aarhus Stiftstidende fredag d. 4. november skriver Lone Hindø:

“Jeg må indrømme, at jeg blev overrasket, da jeg læste her i avisen (3. november), at regeringen planlægger at skære en million i tilskuddet til Kvindemuseet. Det fremgår af regeringens forslag til den nye finanslov.

En million er lidt i forhold til et lands kulturbudget, men det er for Kvindemuseet ufattelig mange penge at miste. Det svarer til en femtedel af den samlede driftsbevilling.

Kvindemuseet er et ganske enestående museum. Folk kommer fra hele verden for at besøge det, og dygtige ansatte på museet er med til at formidle deres viden til hele verden. Jeg vil gå så langt at sige, at museet er en lille perle i dansk museumshistorie, og det er ganske enkelt udtryk for mangel på viden, indsigt og format, at en regering i Danmark kan foreslå dette.

Museet har efterhånden en del år på bagen, men har virkelig bestræbt sig på at følge med tidernes omskiften og er i sandhed et museum af sin tid.

Jeg håber, at dette forslag ikke bliver vedtaget. Der må da være et flertal af forstandige folketingsmedlemmer, som får dette stoppet.

Der tales, og ofte med rette, om københavneri i fordelingen af midler til kulturlivet i Danmark. Dette forslaget underbygger det desværre.”

Se artiklen: Kvindemuseet – en perle

Tak til Lone Hindø for støtten og de fine ord.