Lav din egen Danmarkshistorie – Filmkonkurrence for skoleelever

30.08.2017

Lav din egen Danmarkshistorie – Filmkonkurrence for skoleelever

LAV DIN EGEN DANMARKSHISTORIE – og tag eleverne med til et brag af en GALLAFEST PÅ KVINDEMUSEET

Lad dine elever komme med deres bud på Danmarkshistorie – og vær med i den landsdækkende filmkonkurrence, hvor I kan vinde en gallafest!

Undervisningssitet ”Historier om Danmark” (som er et samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen) afholder filmkonkurrencen. Elever fra mellemtrinnet, udskolingen og gymnasiale uddannelser kan deltage.

I grupper eller enkeltvis producerer eleverne små film på max 2 minutter under titlen ”Min egen Danmarkshistorie.” Der kan deltages i tre kategorier.

Der findes tre nationale vinderklasser. De resterende klasser deltager i en lokal konkurrence. I Midtjylland er Kvindemuseet signaturmuseum, hvilket betyder, at vi skal kåre vinderne i vores område. Det gør vi ved at invitere de vindende klasser til et brag af en gallafest med alt, hvad det indebærer: Underholdning, statuetter og takketaler! Gallafesten foregår d. 15. november.

Du kan tilmelde din klasse indtil 30. september.
Senest 9. oktober skal filmene være færdige.

Læs mere om konkurrencen og tilmeld din klasse her

Til deltagende klasser udbydes et undervisningsforløb samt efterfølgende filmworkshop på Kvindemuseet – alt sammen gratis! I undervisningen vil eleverne få inspiration til indholdet i deres film, og efterfølgende vil vi arbejde med produktion af film. Filmene behøver ikke handle om undervisningsforløbet eller tage udgangspunkt i Kvindemuseets udstillinger – det er blot tænkt som en inspiration.

Der udbydes et begrænset antal workshoppladser, og det er først-til-mølle.

Interesseret i at booke eller høre mere om filmworkshoppen? Så skriv en mail til Anna Svenning på as@kvindemuseet.dk

Foto: DR