Kvindemuseet til Classic Race

04.05.2017

Kvindemuseet til Classic Race

I weekenden d. 19 – 21 maj deltager Kvindemuseet med et pop-up museum på Classic Race Aarhus. I Kvindemuseets stand kan man opleve nedslag i modebilledet, fra 1915 da kvinderne fik stemmeret til 1970’ernes kvindefrigørelse.

Dragterne er designet af Pernille Kaab, til udstillingen PÅ MODE, og de blotlægger nogle af de usynlige lag i modehistorien, som ofte er skjult i modens glamourøse glansbilleder.

Nedslagene i moden er også tidsbilleder, der bl.a. vidner om de progressive mænd, der påpegede at politisk medborgerskab skulle omfatte alle uanset køn og social status, og som dermed var med til at give danske kvinder national stemmeret i 1915. Det kom ikke af sig selv. Ved første Rigsdagsvalg i 1918 var 41 ud af 402 opstillede folketingskandidater kvinder. Først ved valgene i 1970’erne voksede antallet af folkevalgte kvinder til Folketinget for alvor. I dag er knap 40 % af folketingspolitikerne kvinder.