Kvindemuseet rykker ud i det fri

25.01.2017

Kvindemuseet rykker ud i det fri

Oplev Marit Benthe Norheims Campingkvinder i byrummet.

Som en del af vores nye udstilling Mit skib er ladet med minder af billedkunstneren Marit Benthe Norheim, har vi opstillet Norheims fem Campingkvinder udenfor Kvindemuseet. Der står tre Campingkvinder i museumshaven og to foran museets hovedindgang ved Aarhus Domkirke.

Campingkvinder er en rullende skulpturel installation med fem kvindeportrætter, skabt i forbindelse med den Europæiske Kulturhovedstad Stavanger2008.

Campingkvinderne er åbne fra kl. 11 – 16, så publikum kan gå ind og lytte til musik af komponist Geir Johnson, som er skabt til Campingkvinderne.

Campingkvinderne udfordrer kvindelige arketyper i et feministsisk formsprog og består af:
Flygtningekvinden som er fyldt med porcelænsrelief om det at flygte, lavet af børn og flygtningekvinder i samarbejde.
Bruden som er tapetseret med indsamlede billeder fra private bryllupper.
Campingmama som er tapetseret med indsamlede fotos fra campinglivet.
Jomfru Maria optræder som beskytter og bærer af smerte.
Sirenen er den ambivalente frister og forfører.

Den rullende udstilling er ankommet bag hver sin bil trillende ned gennem Danmark med 30 km i timen. Campingkvinderne har været på lange campingture i Norge, Danmark og på Island.