Kvindemuseet får penge til at poppe-op nye steder

24.09.2017

Kvindemuseet får penge til at poppe-op nye steder

Kvindemuseet får med budgetforliget 450.000 kroner om året, til at etablere pop-op-museum, der rammer nye målgrupper og inviterer til samarbejde med andre kulturinstitutioner og events.

Arbejdet med Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 har inspireret bredt til gentænkning af byens kulturtilbud. Kvindemuseet ønsker at fortsætte denne udviklingen med at udfordre rammer og formater for visning af kultur.

”Kvindemuseet har virkelig gentænkt sig selv. Jeg synes, at ideen om et pop-op-museum, der kan møde publikum på nye steder, er utrolig spændende. Det vidner om, at gentænkning er kommet for at blive i Aarhus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Kvindemuseets fokus på kønsperspektivet vil i form af et pop-up-museum være en unik mulighed for at synliggøre køns- og ligestillingsaspekter i mange sammenhænge – og samtidig gøre museets budskaber nærværende og vedkommende for en bred skare af borgere og turister.

”Kvindemuseets fortælling fortjener at nå ud til mange flere. Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre museet et godt økonomisk afsæt for at fortsætte det gode arbejde,” siger Rabih Azad-Ahmad.