KØN Vinterferie

23.01.2020

KØN Vinterferie

I vinterferien har Kvindemuseet åbent alle dage og byder jer indenfor til vinterhygge og sjove aktiviteter for både store og små.

Vinterferiens åbningstider
Lørdag d. 8.: 10.00 – 17.00
Søndag d. 9.: 10.00 – 16.00
Mandag d. 10.: 10.00 – 17.00
Tirsdag d. 11.: 10.00 – 17.00
Onsdag d. 12.: 10.00 – 17.00
Torsdag d. 13.: 10.00 – 17.00
Fredag d. 14.: 10.00 – 17.00
Lørdag d. 15.: 10.00 – 17.00
Søndag d. 16.: 10.00 – 16.00

Findes der pigefarver og drengefarver? Hvorfor leger jeg med biler og ikke med dukker? Og hvad betyder det egentlig, om jeg er født som dreng eller pige? Har det betydning?

I udstillingen pigernes og drengenes historier kan du møde et barn helt som dig selv, men med et meget anderledes liv. Her kan du sammen med din familie gå på opdagelse i en masse spændende historier og se, hvordan det var at være barn i før i tiden. Udstillingen er en god anledning til at snakke om, hvordan det har været at være pige og dreng tidligere i forhold til nu.

I gamle dage lavede mange børn selv deres legetøj, i dag køber vi det meste. I vinterferien kan du selv prøve kræfter med at lave dit eget legetøj.

Legetøjsværksted
I Kvindemuseets legetøjsværksted kan du slippe kreativiteten løs og lave dit eget legetøj i genbrugsmaterialer. På værkstedet kan du lave biler af træ, sokkedukker, snurretoppe af perler, påklædnings- og fingerdukker og farverige papirmøller.
Værkstedsbillet: 40 kr. – købes ved indgangen

Find garndukken – SKATTEJAGT for de yngste
Gå på en spændende skattejagt efter små garndukker i udstillingen pigernes og drengenes historier. Følg skattekortet rundt i udstillingen og find garndukkerne, der har gemt sig mellem børnenes legetøj. I udstillingen kan du også gå på stylter og klæde dig ud som børn i gamle dage.

Piger legede da med dukker, og drenge legede med biler?! For de lidt større børn
På jagt efter legens kulturhistorie
Hvad legede Mette med i 1900? Og hvad legede Nicky med i 1980’erne? Tag med på en rejse gennem den labyrintiske udstilling og find ud af, hvad piger og drenge legede med, da mormor var dreng.

Photobooth
Besøg vores fotostudie og få foreviget dig selv med dit nye hjemmelavede legetøj. Du kan klæde dig ud som dreng og pige i gamle dage til lejligheden.

Entrépris: Voksne 75 kr. // Studerende 60 kr. // Gratis entré for børn under 18 år

Husk at vi har en hyggelig café, hvor du og din familie kan slå jer ned til en frokost eller varm kakao.