Pressemeddelelse: Information om Coronasmitte / COVID19

10.03.2020

Pressemeddelelse: Information om Coronasmitte / COVID19

Kvindemuseet er lukket for publikum pga. coronavirussen – foreløbigt til og med 13. april.

Kvindemuseet har hjemsendt næsten alle medarbejdere. Selv når museet igen må slå dørene op igen, er det ikke til at sige, i hvilket omfang corona-krisen får indflydelse på både udenlandske og danske gæster, der plejer at komme på museet henover sommeren og i efteråret.

Museumsdirektør Julie Rokkjær Birch udtaler:

”Siden 11. marts har næsten samtlige medarbejdere været hjemsendt – nogen kan arbejde hjemmefra, men langt fra alle. Vi ser naturligvis på, om museet kan benytte sig af de nuværende hjælpepakker – men det ser ikke sådan ud på nuværende tidspunkt. Statens hjælpepakker passer ganske enkelt ikke til kulturinstitutioner, der som vi får mere end 50% i offentligt tilskud. Men vores indtægter via entré, events og café udgør trods alt en stor del af museets samlede driftsbudget, så jeg er bekymret ift. den langsigtede udvikling. Investeringer og ansættelser er sat på pause, men omvendt skal vi være klar, når vi engang kan åbne igen.”

Kvindemuseet er en platform, der rækker ud over museets fysiske bygning. Så i denne tid vil museet gøre sig ekstra umage for at formidle kulturhistorie med fokus på køn, ligestilling og mangfoldighed via undervisningblog og sociale medier.

For yderligere information, læs kommentaren her eller kontakt museumsdirektør Julie Rokkjær Birch: 25454523

Videohilsen: