MenuLuk

Gratis kondomdag

25.11.2016


Gratis kondomdag

VÆRSGO’ – Tag et kondom!
Den sidste fredag I måneden

Selvom det er sidst på måneden og SU’en eller den sidste løn er ved at være spist op, kan du stadig beskytte dig mod uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme.

I samarbejde med den danske kondomproducent Worlds-Best A/S uddeler Kvindemuseet gratis kondomer til alle den sidste fredag i september, oktober og november 2016.*

Fredag d. 30. september
Fredag d. 28. oktober
Fredag d. 25. november

De første virkningsfulde kondomer blev fremstillet af fåretarme i midten af det 16. århundrede, men de var ikke særlig behagelige, og derfor brugte næsten ingen dem. Med tiden blev kvaliteten af kondomer bedre. Kondomer blev først lovlige i Danmark i 1880’erne; før dette var det ulovligt, og det kunne medføre bøde for både at bruge og sælge dem.

Brugen af kondomer har svinget gennem tiden. Under ungdomsoprøret i 60’erne og 70’erne faldt brugen til fordel for bl.a. p-piller og pessar. Det sidste benyttes stort set ikke i dag, og efter, at aids-epidemien slog igennem i første halvdel af 80’erne har kondomerne fået et ”come-back”, fordi de fortsat er den eneste form for prævention, der beskytter både mod uønsket graviditet og sexsygdomme. I dag er kondom den næstmest brugte præventionsform blandt unge i Danmark efter p-piller og minipiller.

* Max tre kondomer per person

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up