GENDERhouse Festival på Kvindemuseet

08.08.2018

GENDERhouse Festival på Kvindemuseet

31. august – 27. september

På Kvindemuseet præsenterer vi, som en del af The GENDERhouse Festival, udstillingen Talking GENDERS Youth Exhibition.

Her kan du gå på jagt på Kvindemuseet og finde dristige multimediakunstværker i krogene. Udstillingen fungerer som et take-over af museets gange, hjørner, toiletter, trapper, mv. Værkerne er lavet af unge kunstnere, der kommer med deres personlige perspektiver på temaerne køn, seksualitet og identitet.

De unge kunstnere i alderen 16-26 år er fra Danmark, Frankrig og Storbritannien. Talking GENDERS Youth Exhibition er resultatet af tre internationale mentorprogrammer af Himherandit Productions i Danmark, Frankrig og U.K mellem 2016 – 2017. Resultatet af Talking GENDERS Youth Projects er en samling af 33 forskellige kunstværker, der nu for første gang er samlet i en kollektiv udstilling. Udstillingen indeholder både fotografi-, video- og lydinstallationer, der alle giver et indblik i de unge kunstneres syn på samfundet i dag.

Den 31. august kl. 15 – 15.45 er der åbning af udstillingen Talking GENDERS Youth Exhibition på Kvindemuseet.

The GENDERhouse Festival tager Aarhus med storm og bringer en måned lang kunstfestival, der adresserer temaer af køn, seksualiteter og identiteter i dag. Programmet er spredt ud til en række af Aarhus’ kulturelle steder, og festivalen inviterer publikum til at gå på opdagelse og engagere sig i kunstværker, der er dristige, provokerende og frygtløse.

Vores permanente udstilling KØN REDELIGHED // GENDER BLENDER er også en del af GENDERhouse Festivalen. Her formidles kønnenes kulturhistorie gennem en historisk tidslinje – og gennem temaerne Arbejde, Humor, Krop, Arv, Politik, Verden, Kunst og Aktivisme behandles kønnets betydning i vores samfund.