Foreningen Roskilde Festival støtter Kvindemuseets pop-up satsning

02.07.2018

Foreningen Roskilde Festival støtter Kvindemuseets pop-up satsning

Nok er den på hjul, men Kvindemuseets pop-up museum har haft en flyvende start i 2018.
Senest har Foreningen Roskilde Festival uopfordret besluttet at støtte museets indsats omkring formidlingen af kønskultur med en donation på 75.000 kr.

Med pop-up lokationer som Dokk1, Aarhus Pride, Aarhus Volume, Nortside, Bruuns Galleri og Dome of Visions er det lykkedes Kvindemuseet at sprede viden om kønnets betydning i vores samfund til mange forskellige grupper.

Skal gøre danskerne klogere på køn, ligestilling og kønnenes kulturhistorie.
Ligestilling og en forståelse for kønnets betydning er ikke naturgivent. Det mobile to-go-museum er en bemandet dialogsatellit og traditionel museumsudstilling, der med humor og viden vil udfordre og inspirere til overvejelser over køn, historie og ligestilling. Den sætter tanker i gang, får publikum til at stille spørgsmål, inspirerer og udfordrer – for hvad siger det egentlig om os, når vi taler om kvindelist og mandsmod? Tøsedrenge og drengepiger? Kvindemuseets mobile museum vil med andre ord oplyse og tage temperaturen på kønsdebatten – og ikke mindst, sætte gang i den!

Med udstillinger placeret i ladet på den lille italiensk-producerede scootervarevogn, Piaggio Ape, er pop-up museet blevet et genkendeligt indslag i bybilledet. Forskellige interaktioner og aktiviteter, som eksempelvis det nye Køn Redelighed-brætspil, der er udviklet til pop-up museet, og hvor publikum kan dyste på deres viden om køn, gør adgangen til den kulturhistoriske viden både sjov og let tilgængelig.

Foreningen Roskilde Festival, der står for arrangementet Roskilde Festival, støtter initiativer, der er nysgerrige, udfordrer omverdenen og som viser nye veje, lokalt, nationalt og internationalt. Som hovedregel yder fonden støtte inden for følgende 4 hovedområder; udvikling gennem forandring, frivillighed, kulturel nyskabelse og innovation samt bæredygtighed, miljø og klima.

Kvindemuseet er glade og taknemmelige for den uventede men kærkomne støtte til videre udvikling og ikke mindst deltagelse på Roskilde Festival 2019.