Besøg Kvindemuseet i vinterferien

11.01.2018

Besøg Kvindemuseet i vinterferien

Kom på Kvindemuseet i vinterferien og lav dit eget legetøj

I gamle dage lavede mange børn selv deres legetøj, i dag køber vi det meste. I vinterferien på Kvindemuseet kan børnene selv prøve at lave legetøj, som børn gjorde tidligere. Børn har altid leget, men måden de leger på, og det legetøj, som de leger med, har ændret sig gennem tiderne.

Tidligere var der stor forskel på det legetøj børn havde, alt efter om de kom fra fattige eller velhavende kår. De fattige børn legede sammen på gaden med ting, de fandt eller legetøj, de selv havde lavet. Børnenes lege var ofte efterligninger af de voksnes arbejde. Bybørn legede købmand eller torvehandel, børn på landet legede med hest og vogn.

Legetøjsværksted – alle dage fra kl. 11 – 15
På Kvindemuseets legetøjsværksted kan I slippe kreativiteten løs og lave jeres eget legetøj. Det er ekstra sjovt at lege med legetøj, man helt selv har lavet.
Værkstedsbillet 30 kr.

Skattejagt – alle dage kl. 10 – 17
Gå på en spændende skattejagt efter små garndukker i udstillingen pigernes og drengenes historier. Følg skattekortet rundt i udstillingen og find de 5 små dukker der har gemt sig mellem børnenes legetøj. Der venter en lille overraskelse til de små skattejægere i Kvindemuseets café. I udstillingen kan I også gå på stylter, klæde jer ud og lege med børnenes legetøj fra gamle dage.

Alle under 18 år har gratis entré til Kvindemuseet.