MenuLuk

More work for mother – Teknologien og husmoderen

06.03.2018 · 11 - 12


More work for mother – Teknologien og husmoderen

Formiddagscafé

I 2018 samarbejder vi endnu engang med Folkeuniversitet om Århundredets Festival, der i 2018 går i dybden med La belle époque (fr. Den skønne tid), der afgrænses af to store krige mellem 1871 og 1914. Her oplever Europa politisk stabilitet og fornøjelseslivet, teknologien og kunsten blomstrer.

I sin tid var man overbevist om, at opfindelsen af bl.a. støvsugeren ville betyde mindre arbejde til kvinderne i hjemmet. Tanken var, at udviklingen ville sætte kvinden fri. Men med tiden blev det tydeligt, at teknologien ikke blot hjalp husmoderen med at holde hjemmet nydeligt – muligheden for den ’huslige hjælp’ satte også nye standarder for, hvordan et velholdt hjem skulle se ud, og hvad der kunne nås i løbet af en dag. Kvinden overtog med de teknologiske hjælpemidler en del af det arbejde, der tidligere havde tilhørt mænd og børn.

Kom til oplæg med lektor Jakob Bek-Thomsen og bliv klogere på, hvilken betydning husmoderteknologien fik for samfundet, og hvordan forventningerne til kvinden i hjemmet afspejlede samme udvikling.

Tirsdag d. 6. marts kl. 11 – 12 i den gamle byrådssal på Kvindemuseet
Pris: 100 kr. / studerende 50 kr.
Køb din billet her

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert andet år spot på en historisk periode og hvert andet år et tema for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up