MenuLuk

Vinterferie på Kvindemuseet – Eventyrlige verden

13.02.2016 - 19.02.2016 · 10 - 17


Vinterferie på Kvindemuseet – Eventyrlige verden

Kom på Kvindemuseet i vinterferien til eventyr og skattejagt. Vi har åbent alle dage i skolernes vinterferie og byder indenfor til sjove aktiviteter for både de store og de små.

I vinterferien kan du høre Lotte og Knud, Hawa og Osmans yndlingseventyr og gå på skattejagt efter børnenes ting i udstillingen pigernes og drengenes historier.

Program:
10.30 – 11.30 Eventyrfortællinger og skattejagt i pigernes og drengenes historier
12.30 – 13.00 Børnedans i byrådssalen
13.30 – 14.30 Eventyrfortællinger og skattejagt i pigernes og drengenes historier

Børnene vælger selv om de vil høre om Lotte, Knud, Hawa eller Osman og få fortalt deres yndlingseventyr. Derfor skifter fortællingerne fra gang til gang.

Vores økologiske café serverer hjemmebagte boller og varm kakao hele vinterferien.

Tilknyttede objekter fra samlingen


Nyheder


24.05.2016

Ny trend – Strik dit eget bind

Ny bog om menstruation vil tage et opgør med den skam, der forbindes med menstruation. Bogen Gennemblødt af forfatterne Maja Nyvang og Sine Cecilie Laub skaber debat omkring menstraution, free bleeding og tabubelagte kropsvæsker. Et sted mellem skam og free bleeding foreslår vi, at du tager sagen i egen hånd, køber en omgang rent, økologisk bomuldsgarn og strikker hygiejnebind, som din oldemor gjorde det. Hvis det har fanget din interesse, har vi fundet en opskrift til dig.

24.05.2016

Festugen på Kvindemuseet

Årets tema for Aarhus Festuge er Upside down, vi vender tingene på hovedet og vasker på den langsommelige, gammeldags måde, dyrker yoga i det fri, inviterer ind bag kulissen på museet og meget mere.

21.05.2016

Kvindemuseet får nyt ansvarsområde – mere køn på dagsordenen

Kvindemuseet blev grundlagt for godt 30 år siden, hvor kvinders kultur og historie var stærkt underbelyst. I de forløbne årtier har museet indsamlet væsentlig dokumentation for kvinders hverdagsliv såvel som kvinders aktive medvirken i samfundsudviklingen. Meget er sket siden i relationen mellem de to køn. Også mænds roller og funktion i samfundet har ændret sig markant. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Derfor vil Kvindemuseet fremover beskæftige sig mere bredt med kønnenes kulturhistorie og involvere alle på tværs af køn.

Se alle nyheder

Se alle nyheder
Museums are awesome because everyone shuts the fuck up