MenuLuk

Videnssalon: Seksualundervisningens historie

24.04.2019 · Kl, 17 - 18


Videnssalon: Seksualundervisningens historie

”Eleverne kender Asiens 12 Floder, men deres eget Legeme kender de ikke!”, skrev lægen Uffe Wøldike i 1908. Han var langt fra den eneste, der i starten af 1900-tallet forsøgte at gøre op med Fortielsessystemet og Tusmørkepædagogikken, som den manglende seksualoplysning blev kaldt.

Kom til videnssalon på Kvindemuseet, hvor formidlingsinspektør Anna Svenning guider publikum igennem seksualundervisningens 200-årige historie: Fra 1800-tallets ”tusmørkepædagogik” og formaninger om farerne ved en utøjlet kønsdrift til 2010’ernes normkritiske, handlekompetencebaserede og elevinddragende undervisning. Hvordan har samfundet og seksualundervisningen forholdt sig til emner som onani, homoseksualitet, seksuel debut, prævention og porno?

Seksualundervisning har været og er stadig et emne, der for mange er vanskeligt og pinligt at snakke om. Med afsæt i kulturhistorien ønsker vi i videnssalonen at stille spørgsmålet: Hvilke kompetencer skal nutidens børn og unge have, når det handler om køn, krop og seksualitet?

PRIS & PRAKTISK
Pris: Almindelig entré til museet – 65 kr. voksne // 50 kr. studerende. Billetten giver samtidig adgang til museets udstillinger.

Sted: Videnssalonen foregår i museets gamle byrådssal – det er muligt at købe vin/øl/kaffe/snacks i museumscaféen og nyde under arrangementet.

Tilmelding til kontakt@kvindemuseet.dk – billetten betales i døren.

LÆS MERE
Se desuden vores faste udstilling Seksualundervisning gennem tiden >>

 

Tilknyttede objekter fra samlingen


Museums are awesome because everyone shuts the fuck up