MenuLuk

TESE-TALK: Litteratur

31.10.2017 · 15.15 - 16


TESE-TALK: Litteratur

LITTERATUR I SAMFUNDET, SAMFUNDET I LITTERATUREN

Reformation 1517 – 2017
95 teser – 500 år
I 2017 er det 500 år siden, Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Folkeuniversitetet markerer Reformationsjubilæet med landsdækkende og regionale projekter, der sætter fokus på Reformationen, og hvad den betyder for os i dag.

Litteratur giver os mulighed for at forestille os verdener og samfund, som endnu aldrig har eksisteret. Men kan den også være med til at skabe dem? Inspireret af litterære bevægelser, der har udtrykt, påvirket og inspireret til samfundsforandringer, inviterer DR-vært Adrian Hughes til en snak om litteraturen og verden.

Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen skabte røre, da hun i 2016 rapporterede afslørende fra de danske flygtningeteltlejre. Men har hendes samfundsengagement noget med hendes forfatterskab at gøre? Lektor Stefan Kjerkegaard fra Aarhus Universitet nørder sig helt ned i moderne tekster – fra Yahya Hassan over Asta Olivia Nordentoft til Josefine Klougart. Men hvorfor mener han overhovedet, det er så vigtigt at læse litteratur?

Tirsdag d. 31. oktober kl. 15.15 – 16 i den gamle byrådssal på Kvindemuseet
Pris: 50 kr. / studrende 25 kr.

Tilmeld dig her

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up