MenuLuk

Takt og tone – Kvindens sociale rolle

07.03.2018 · 11 - 12


Takt og tone – Kvindens sociale rolle

Formiddagscafé

I 2018 samarbejder vi endnu engang med Folkeuniversitet om Århundredets Festival, der i 2018 går i dybden med La belle époque (fr. Den skønne tid), der afgrænses af to store krige mellem 1871 og 1914. Her oplever Europa politisk stabilitet og fornøjelseslivet, teknologien og kunsten blomstrer.

I 1918 udkommer Emma Gads ’Takt & tone – om omgang med mennesker’, og den bliver en bragende succes med sine anvisninger til korrekt opførsel og etikette hos borgerskabet. Men hvad fortæller bogen os om kvindens sociale rolle omkring år 1900, hvor også kvindebevægelsen fødes i Danmark? Hvilke sociale positioner kunne kvinder indtage? Og hvem var Emma Gad egentlig?
Skribent og foredragsholder Katrine Arnfred vil denne formiddag fortælle om kvindens sociale rolle omkring år 1900. Emma Gad og den spirende danske kvindebevægelse er afsættet.

Onsdag d. 7. marts kl. 11 – 12 i den gamle byrådssal på Kvindemuseet
Pris: 100 kr. / studerende 50 kr.
Køb din billet her

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert andet år spot på en historisk periode og hvert andet år et tema for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up