MenuLuk

Samtalesalon: Kønne ansigter og sludrepludre-kvinder

06.03.2020 · 15.30 - 17


Samtalesalon: Kønne ansigter og sludrepludre-kvinder

Kom til samtalesalon med Birgitte Possing & Tone Frank Dandanell på Kvindemuseet 

Siden 1980’erne har statistikkerne peget på, at der er større sandsynlighed for, at Emma tager en gymnasial uddannelse, mens Frederik dropper ud. Alligevel udtalte politiker Joachim B. Olsen i 2016, at kvinder har en ”medfødt mekanik, der gør, at kvinder har mere lyst til at gå derhjemme med børnene, mens manden arbejder”.

Så hvor langt er vi egentlig nået med ligestillingen, når en folkevalgt politiker udtaler sådan, selvom kvinder gang på gang i nyere tid har vist, at de både uddanner sig, arbejder og indtager topposter i samfundet? Hvordan har kvindekampen udviklet sig siden 1990’erne, og hvad kæmpes der egentlig for i dag?

Vær med til en spændende samtalesalon på Kvindemuseet mellem professor, dr.phil. og forfatter Birgitte Possing og ph.d.-studerende i filosofi Tone Frank Dandanell.

PRAKTISK 

Dato: Fredag 6/3 kl. 15.30-17.00
Sted: Byrådssalen, Kvindemuseet. Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C
Pris: 140 kr. inkl. ét glas hvidvin

Køb billet her >>

Arrangementet er en del af Århundredets Festival, der fra 28. februar til 8. marts tager et vue ud over den verden, vi lever i, og hvor den kommer fra. Over 10 dage dykker festivalen ned i de seneste 30 år. I kriser, krig, klima og kommunikation. Vi husker det, som var det i går – eller gør vi? Se mere på www.aarhundredetsfestival.dk

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up