MenuLuk

QUEER-AFTEN

10.03.2018 · 20 - 23


QUEER-AFTEN

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE AFLYST // BILLETTER REFUNDERES VIA FOLKEUNIVERSITETET
___________________________________

La Belle Epoque var en periode præget af frihed, nysgerrighed og udforskning af køn og seksualitet. Vi trækker tråde fra avantgardebevægelsernes frie kunstneriske udfoldelser frem til nutidens kønsopfattelser og ligestillingsbegreber.

Dag Heede tager os med på en rejse tilbage til Queerlitterære figurationer fra La Belle Époque med foredraget ”Kvindemonstre og monsterkvinder”.

Og så kan du blive foreviget i vores photobooth, der med et hav af rekvisitter og props skaber den helt rette Queer Belle Époque stemning.

Aftenen afsluttes med et festligt fakkeloptog over Store Torv til Skolegade til afterparty på G-bar, byens mest etablerede homo-bar, som hylder forskellighed, mangfoldighed og retten til at være sig selv.

Lørdag d. 10. marts kl. 20 – 23 i den gamle byrådssal på Kvindemuseet
Entré 150 kr. inkl. drink på G-bar (studerende 100)

Køb din billet her

QUEER-AFTEN er del af Kvindemuseets Gender Festival fra d. 8. – 11. marts 2018. Festivalen sætter fokus på køn, og sætter debatten om kønnenes rettigheder og muligheder på dagsordenen.

Selvom vi er nået langt, hvad angår ligestilling, er køn stadig et aktuelt parameter i vores adfærd. Opfattelsen af, hvad, hvordan, hvor lidt eller hvor meget køn betyder i vores samfund er ikke ligegyldig – hverken for samfundet eller for det enkelte menneske. Det betyder noget, hvordan vi anskuer kønsmæssige forskelligheder, det betyder noget, hvordan vi taler (eller ikke taler) om køn – og vores køn betyder noget for vores handlingsmønstre, vores selvopfattelse og for den måde, hvorpå vi hver især bliver mødt af verden.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up