MenuLuk

LGBT+ Talk og debat om køn, seksualitet og etnicitet

22.11.2017 · 19 - 20.30


LGBT+ Talk og debat om køn, seksualitet og etnicitet

Lgbt+ talk og debat om køn, seksualitet og etnicitet

Vi inviterer til onsdagssalon med talk og efterfølgende debat om at være en minoritet i minoriteten og om at sige det højt.

Elias Zakarias Sadaq, talsmand for Sabaah, deler sin personlige historie og fortæller om foreningen Sabaahs arbejde for at forbedre vilkårene for LGBT+-personer med minoritetsetnisk baggrund.
Elias’ historie blev i foråret 2017 en del af museets udstilling Køn Redelighed. Her fortæller han om at opdage sin homoseksualitet og om frygten for, at det var fuldstændig uforeneligt med både hans religion og familien.

Elias fortæller:
“Jeg var 19, da jeg blev forelsket for første gang, det var i en mand. Det var en følelse jeg aldrig havde mødt før, men alligevel genkendte jeg den i skræk. Min verden gik itu i hænderne på mig, det var alt jeg nogensinde havde løbet fra. De næste tre år brugte jeg på at skrige mod himlen efter et svar. Jeg ledte efter svar i bøgerne, men fandt aldrig det jeg søgte. Byrden var for tung for mig at bære alene, så min historie måtte jeg dele med nogen, og de mennesker er grunden til jeg stadig står her i dag. De gav mig modet. For det er jeg evigt taknemmelig.”

Om Sabaah
Sabaah betyder ”ny dag” eller ”ny begyndelse” og foreningen hjælper folk der oplever udfordringer forbundet med deres etnicitet, seksuelle orientering og/eller kønsidentitet. De arbejder for at skabe bedre levevilkår for deres målgruppe, dels ved at skabe et trygt netværk, dels ved at skabe dialog og debat om relevante emner. Foreningen støtter hinanden i og udbreder kendskabet til de problemer, der kan opstå i tilværelsen som minoritetsetnisk LGBT+ person – eksempelvis det at ’springe ud’, religion, ensomhed, familiekonflikter, kærlighed samt det at færdes i LGBT+ miljøet.

Sabaah tilbyder rådgivning målrettet personer med etnisk minoritetsbaggrund, som enten har LGBT+ status eller på andre måder tumler med tanker og følelser knyttet til seksuel orientering.

Kom og hør mere og deltag i debatten.

Onsdag d. 22 november kl. 19 – 20.30 i den gamle byrådssal på Kvindemuseet
Pris: Almindelig entré til museet Så har I også adgang til museets udstillinger.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up