MenuLuk

Omvisning i Teaterliv

25.04.2018 · 19 - 20.30


Omvisning i Teaterliv

GHITAS GAMLE CARDIGAN OG 117 ANDRE TEATERTING

Historiker og arkivar på Aarhus Teater, Marianne Philipsen, fortæller om livet på Aarhus Teater gennem 117 år.

Udstillingen er blevet i samarbejdet mellem Aarhus Teater og Kvindemuseet – to kulturinstitutioner, der ligger side om side i byens centrum.
Marianne Philipsen glæder sig til at vise publikum rundt på Kvindemuseet i et overflødighedshorn af genstande fra teaterarkiverne: ”Det, der plejer at være magi på scenen, er pludselig ting, som man kan gå hen at røre ved. Måske er det slet ikke så fancy, som man tror”, siger hun med et grin. Men Ghita Nørbys gamle cardigan er nu alligevel et klenodie. Som museumsdirektør Julie Rokkjær Birch formulerer det: ”Det er verdens kedeligste genstand, men den virker, for der står Ghita i nakken. Vi udstiller den i en montre, så den får en særlig aura. Når man gør det på et museum, bliver den til en kronjuvel”, siger museumsdirektør Julie Rokkjær Birch, Kvindemuseet.

Teaterliv viser, hvordan forskellige perioder har fremstillet store dramatiske kvindeskikkelser som Hedda Gabler og Maria Stuart – og Frøken Nitouche, som er det mest spillede stykke på Aarhus Teater. Udstillingen fortæller også de hemmelige historier og gør de usynlige synlige. Den tager publikum med om bag kulisserne – ned i rekvisitkælderen, i sufflørkassen, op i garderoberne, i teknikrummet, billetlugen, på direktionsgangen og på skræddersalen. Den viser en mangfoldighed af kreative, talentfulde og dramatiske kvinder, der i alle funktioner har præget Aarhus Teater i årene 1900-2018.

Publikum får en enestående mulighed for at komme helt tæt på originale genstande og beklædning, som ikke tidligere har været vist offentligt. Man kan prøve et udvalg af kostumer og selv gå på scenen.

Kvindemuseet og Aarhus Teater glæder sig til at byde velkommen til en hyggelig aften i spotlightet!

Onsdag d. 25. april kl. 19 – 20.30 på Kvindemuseet
Det er gratis at gå med på omvisningen, når du har købt billet til museet. Der er mulighed for at købe vin i museumscaféen efter omvisningen.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up