MenuLuk

Morgenyoga på Kvindemuseet

01.06.2016 · 7.50 - 9


Morgenyoga på Kvindemuseet

Morgenkarma i Latinerkvarteret

Den 1. onsdag i hver måned har vi morgenyoga i den gamle byrådssal på Kvindemuseet.

Kvindemuseet og Naturhistorisk Museums projekt GO’ Mejlgade er gået sammen om et særligt tilbud til byens borgere. Alle er velkomne, når vi mikser kulturhistorie, social bæredygtighed og yoga i det gamle rådhus.

Julie Rokkjær Birch fra Kvindemuseet udtaler:
“Det at bruge kroppen og være sammen på dette fine historiske sted sætter en fantastisk ramme for eftertanke. Vi vil gerne – med yogaen… som fællesskabende kraft – åbne dørene for nogle stærke værdier som social og kulturel bæredygtighed, rummelighed og mangfoldighed.”

Anna Bonnichsen fra GO’ Mejlgade siger:
“At leve bæredygtigt er ikke på bekostning af vores livskvalitet, tværtimod. Det er morgenyogaen et bud på. Vi ønsker at inspirere folk til at passe på sig selv og hinanden. I Byrådssalen vil vi skabe rum til fordybelse og indre kraft, så der kan spire kreativitet og fællesfølelse.”

Yogalærer Vibeke Johnbeck vil lave Hatha-yoga med strejf af Vinyasa-yoga, som giver mere flow og især har fokus på åndedrættet. Du behøver ikke at være speciel smidig eller stærk for at være med. Morgenyoga er for alle. Både mænd og kvinder. Der vil være blide stræk og balanceøvelser, som styrker både kroppen og sindet

Onsdag d. 1. juni kl. 7.50 – 9 i Kvindemuseets gamle byrådssal.
Prisen for deltagelse er 30,-

OBS: Medbring egen yogamåtte og slumretæppe, hvis muligt.
Kom præcist 7.50 – dørene lukkes kl. 8.

Nyheder


24.05.2016

Ny trend – Strik dit eget bind

Ny bog om menstruation vil tage et opgør med den skam, der forbindes med menstruation. Bogen Gennemblødt af forfatterne Maja Nyvang og Sine Cecilie Laub skaber debat omkring menstraution, free bleeding og tabubelagte kropsvæsker. Et sted mellem skam og free bleeding foreslår vi, at du tager sagen i egen hånd, køber en omgang rent, økologisk bomuldsgarn og strikker hygiejnebind, som din oldemor gjorde det. Hvis det har fanget din interesse, har vi fundet en opskrift til dig.

24.05.2016

Festugen på Kvindemuseet

Årets tema for Aarhus Festuge er Upside down, vi vender tingene på hovedet og vasker på den langsommelige, gammeldags måde, dyrker yoga i det fri, inviterer ind bag kulissen på museet og meget mere.

21.05.2016

Kvindemuseet får nyt ansvarsområde – mere køn på dagsordenen

Kvindemuseet blev grundlagt for godt 30 år siden, hvor kvinders kultur og historie var stærkt underbelyst. I de forløbne årtier har museet indsamlet væsentlig dokumentation for kvinders hverdagsliv såvel som kvinders aktive medvirken i samfundsudviklingen. Meget er sket siden i relationen mellem de to køn. Også mænds roller og funktion i samfundet har ændret sig markant. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Derfor vil Kvindemuseet fremover beskæftige sig mere bredt med kønnenes kulturhistorie og involvere alle på tværs af køn.

Se alle nyheder

Se alle nyheder
Museums are awesome because everyone shuts the fuck up