MenuLuk

#MeToo Mosaik

10.04.2018 · 10 - 17


#MeToo Mosaik

Med en filmisk #MeToo mosaik, sætter Meta Film i samarbejde med 100 skuespillere fokus på, at sexisme og seksuelle magtudøvelser finder sted i alle brancher og i samfundet generelt.

De 100 skuespillere genfortæller hver én enkelt #MeToo beretning fra kvinder og mænd, som har oplevet sexisme i forskellige afskygninger.

#MeToo mosaikken byder på historier fra parkeringsvagten, slagtereleven, professoren, den studerende, psykologen, spejderen og historier fra mange andre fag samt hverdagshistorier fra privatsfæren.

Der er indsamlet stærke anonyme beretninger fra forskellige brancher gennem paraplyorganisationen LO og fagforeningerne HK, 3F, Djøf, Forsvarets Auditørkorps, Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund, Danske Kvindelige Lægers Forening, Dansk Sygeplejeråd, Dansk Forfatterforening, Forbundet Arkitekter og Designere, Krifa og fra bogen Seksuel chikane på arbejdspladsen af Anette Borchorst & Lise Rolandsen Augustin, Ålborg Universitet. Endvidere er der indsamlet #MeToo fortællinger via Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK), Krisecenter Danner, organisationerne The Everyday Sexism Project og Dansk Kvindesamfund samt via et åbent call.

#MeToo har brudt en tavshedskultur, og nu er det tid til at lytte til de mange historier der findes og reflektere over, hvorvidt vi reelt ønsker et samfund med en kulturelt indgroet sexisme og uligestilling mellem kønnene.

Projektet kan ses på Kvindemuseet fra d. 10. april, det lanceres landsdækkende på dkmetoo.dk d. 9. april.

#MeToo mosaikken er produceret af Meta Film Doc

Producere: Mette Bjerregaard & Meta Louise Foldager Sørensen

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up