MenuLuk

Lancering af Kvindemuseets Pop-up museum

20.04.2018 · kl. 16


Lancering af Kvindemuseets Pop-up museum

3, 2, 1… NU KOMMER JEG!

Vi søsætter vores nye mobile museum fredag d. 20. april kl. 16 i Mathilde Fibigers have.

Kom til skåltale under den aprilblå himmel, når viceborgmester Camilla Fabricius indvier pop-up museet, mens vi sparker dæk over en snak om køn, kultur og historie i dag. Det er gratis at deltage.

Kvindemuseet rykker museumsformidlingen uden for væggene og ud i bylivet med et nyt mobilt pop-up museum, der skal tage temperaturen på kønsdebatten anno 2018 – og ikke mindst: sætte gang i den.

At tage museet ud af museet
Det mobile to-go-museum er en bemandet dialogsatellit og traditionel museumsudstilling, der med humor og viden vil udfordre og inspirere til overvejelser over køn, historie, ligestilling m.m.
Med udstillinger placeret i ladet på den lille italiensk-producerede scootervarevogn, Piaggio Ape, bliver pop-up museet et genkendeligt indslag i bybilledet. Forskellige interaktioner og aktiviteter, som eksempelvis det nye Køn Redelighed-brætspil, der er udviklet til pop-up museet, og hvor publikum kan dyste på deres viden om køn, vil gøre adgangen til den kulturhistoriske viden både sjov og let tilgængelig.

Ud i Aarhus
Henover sommersæsonen kommer publikum blandt andet til at kunne møde det mobile museum på steder som:
– Bruuns Galleri
– Dome of Visions
– Dokk1
– Salling Rooftop
– Aarhus Pride
– Ladywalk
– Aarhus Volume
– Food Festival
– Aarhus Børneteaterfestival
…. og mange flere.

Samtidig er der sat tid af i kalenderen til ad hoc udflugter, hvor museet kører ud i det blå og laver udstillinger alle tænkelige og utænkelige steder i byrummet med overraskelsesmomentet som en del af museumsoplevelsen. Hvornår og hvor det mobile museum er at finde, kan ses på Kvindemuseets hjemmeside og sociale medier fra slutningen af april, ligesom det også vil blive muligt at booke et besøg af museet.

Fredag d. 20. april kl. 16 i Mathilde Fibigers have
Gratis adgang

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up