MenuLuk

Korkoncert m. Sedjanka // 25-års jubilæum

02.11.2019 · kl. 16 - 18


Korkoncert m. Sedjanka // 25-års jubilæum

Det århusianske kvindekor Sedjanka fylder 25 år til efteråret og holder i den anledning en festlig koncert på Kvindemuseet med gæster og venner.

Det bulgarsksyngende kvindekor Sedjanka blev stiftet af den bulgarskfødte dirigent Michael Deltchev. Han har med sikker hånd ledet koret gennem alle 25 begivenhedsrige år. Her har koret har specialiseret sig i den kraftfulde og smukke bulgarske sangtradition, omarrangeret til moderne a cappella-stykker af anerkendte bulgarske komponister.

Koret byder på et repertoire, der spænder fra moderne arrangementer af traditionelle bulgarske folkesange til værker af nulevende bulgarske komponister. I de skæve rytmer, orientalskklingende skalaer og særprægede harmonier kan man høre inspiration fra både jazz og nyere klassisk musik – foruden fra Balkan-traditionen. Klangen er stærk og metallisk, og de skiftevis melankolske, muntre og drabelige temaer kommer til udtryk i stor musikalsk variation, der inviterer til indlevelse på tværs af kulturelle grænser.

Sedjanka gæstes af tidligere sangere i koret, samt gæsteindslag. Koncerten varer ca. 1 time og 45 minutter med indlagt pause, hvor der kan købes forfriskninger i Kvindemuseets café.

Entré: 120,- // Studerende og pensionister: 100,-
(Entré betales enten kontant eller via mobile pay i døren. Der er begrænsede pladser til koncerten (ca. 100) så kom gerne i god tid.)

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up