MenuLuk

Køn i alting – Få din genstand på museum

18.10.2017 · 19 - 21


Køn i alting – Få din genstand på museum

Hvad betyder køn i vores samfund? Hvorfor leger jeg med biler og ikke dukker? Hvad betyder det at være transkønnet? Hvad er normalt? Hvad er ’hen’? Hvordan har jeg det med min krop? Hvad er ligestilling? Har vi ligestilling? Hvad betyder det egentlig, om jeg er født som dreng – eller om jeg er født som pige? HAR DET BETYDNING?

Vi indsamler genstande til vores udstilling KØN REDELIGHED // GENDER BLENDER, der stiller skarpt på, hvordan vi møder og opfatter køn. Sammen med museets registrator indsamles genstande, og vi debatterer i fællesskab betydningen af kønnede ting.

Vores museumsinspektør tager jer med på en omvisning i udstillingen Køn Redelighed, og vi taler om hvordan ’ting’ kan være kønnede. Tænk bare på legetøj, hygiejneprodukter, beklædning og mange andre ting, vi omgiver os med i vores hverdag.

Få din genstand på museum
I udstillingen har vi et wunderkammer med genstande, der har et særligt kønsudtryk. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at bidrage med ting, som på den ene eller anden måde er kønnede eller som bærer en fortælling om køn.

Det kan være produkter der er designet til et bestemt køn, familiefotos eller hvad som helst andet, der illustrerer, at køn er en faktor i meget af det, vi omgiver os med.

I kan vælge at donere genstandene til Kvindemuseets samlinger eller låne dem ud til udstillingen for en kortere eller længere periode.

Onsdag d. 18. oktober kl. 19 – 21 i den gamle byrådssal på Kvindemuseet
Pris: 65,- / 50,- for studerende. Der er gratis entré, hvis du tager en genstand med til udstillingen.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up