MenuLuk

Khaterah Parwani – Med ben i flere lejre

11.05.2016 · 19 - 21


Khaterah Parwani – Med ben i flere lejre

Khaterah Parwani er næstformand, juridisk rådgiver og ambassadør for ExitCirklen – nej til psykisk vold. Hun er desuden en aktiv stemme i den offentlige debat. I 2015 modtog hun Suzanne Gieses mindelegat som anerkendelse af hendes arbejde for kønnenes lige rettigheder og muligheder. En ligestilling, der handler om retfærdighed og solidaritet.

Hun har løbende bidraget til debatten om ligestilling især i minoritetssamfundet, hvor hun aktivt løfter sløret for en række tabuer og problematikker.
Oplev Khaterah Parwani give sit bud på feminisme i dag.

Onsdag d. 11. maj kl. 19 – 21 i Byrådssalen på museets 1. sal.
Pris: 20 kr.

Arrangeret i samarbejde med KvindePolitisk Forum

Nyheder


24.05.2016

Ny trend – Strik dit eget bind

Ny bog om menstruation vil tage et opgør med den skam, der forbindes med menstruation. Bogen Gennemblødt af forfatterne Maja Nyvang og Sine Cecilie Laub skaber debat omkring menstraution, free bleeding og tabubelagte kropsvæsker. Et sted mellem skam og free bleeding foreslår vi, at du tager sagen i egen hånd, køber en omgang rent, økologisk bomuldsgarn og strikker hygiejnebind, som din oldemor gjorde det. Hvis det har fanget din interesse, har vi fundet en opskrift til dig.

24.05.2016

Festugen på Kvindemuseet

Årets tema for Aarhus Festuge er Upside down, vi vender tingene på hovedet og vasker på den langsommelige, gammeldags måde, dyrker yoga i det fri, inviterer ind bag kulissen på museet og meget mere.

21.05.2016

Kvindemuseet får nyt ansvarsområde – mere køn på dagsordenen

Kvindemuseet blev grundlagt for godt 30 år siden, hvor kvinders kultur og historie var stærkt underbelyst. I de forløbne årtier har museet indsamlet væsentlig dokumentation for kvinders hverdagsliv såvel som kvinders aktive medvirken i samfundsudviklingen. Meget er sket siden i relationen mellem de to køn. Også mænds roller og funktion i samfundet har ændret sig markant. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Derfor vil Kvindemuseet fremover beskæftige sig mere bredt med kønnenes kulturhistorie og involvere alle på tværs af køn.

Se alle nyheder

Se alle nyheder
Museums are awesome because everyone shuts the fuck up