MenuLuk

INTERNATIONAL KVINDEDAG – 8. marts

08.03.2017 · 11-21.30


INTERNATIONAL KVINDEDAG – 8. marts

8. MARTS – INTERNATIONAL KVINDEDAG kl. 11-21.30

Den 8. marts 2017 tager vi livtag med debatten om ligestilling for alle – i et nutidigt perspektiv.

Dagen byder på: Foredrag og workshop som optakt til et moderne ligestillingsoptog gennem byen, hvor vi synger sange, råber slagord og har en fest, som er for alle! Tilbage på museet er der oplæg, debatter, middag og film.

DAGSPROGRAM

Kl. 11-12 – Formiddagscafe
Astrid Elkjær Sørensen fortæller om rødstrømper og kvindefrigørelse i foredraget ’Ingen klassekamp uden kvindekamp’ som en del af Folkeuniversitetets vidensfestival.

Kl. 12-14 – Demo-workshop
Kvindemuseet arrangerer samling på museet, som forberedelse til et moderne ligestillingsoptog gennem byen. Aktuelle ligestillingsproblematikker skal diskuteres, vi laver demobannere og øver slagsange. Stemningsmusik og rødstrømpefilm lægger stemningen. Alle er velkomne.

Kl. 14-15 – Pause – caféen er åben
Tag et pusterum i vores hyggelige og økologiske café.

Kl. 15 Koncert med Mathilde Falch
Med sange om afhængighed, livslyst, relationer, det fordummede massemenneske, tilgivelse, kærlighed og savn viser Mathilde Falch, at hun er en sangskriver med meget på hjerte. Med sig har hun en kærlighed, der er større til rock end til pop, og det særlige nærvær der er så kendetegnende for hende.

Kl. 16-17 – Ligestillingsoptog gennem byen
Alle er velkomne, når vi i et samlet optog demonstrerer for ligestilling for alle. Demonstrationen markerer modstand mod den globale opblomstring af sexisme, racisme, xenofobi, homofobi, transfobi, nationalisme og diskrimination. Turen går fra Kvindemuseet langs strøget til Aarhus rådhus og retur gennem Frederiksgade og Store Torv.

Kl. 17-19 – 30-timers arbejdsuge og ligestilling: Oplæg, musik og debat
Vi arbejder for at leve – vi lever ikke for at arbejde. I 8. marts-debatten sætter vi fokus på den 30-timers arbejdsuge: Kan kortere arbejdstid være et væsentligt skridt mod mere ligestilling på arbejdsmarkedet?

Kl. 19-20 – Suppekøkken på museet

AFTENEVENT – WOMEN ONLY

Velkommen til en aften i kvindens tegn med spot på kvindebevægelsens historie og forskellige aspekter af feminisme gennem tiden.

18-19.30: Middag i caféen (kan tilkøbes for 150 kr.)
19.30: Drink og herefter filmvisning: Mette Knudsen, Vejen er lang – Kvindebevægelsens historie (2016)
21.00: Museumsleder Merete Ipsen fortæller om de forskellige generationer af feminisme og kobler til i dag
21.30: Politisk debattør Nikita Klæstrup holder oplæg om at være borgerlig fjerdegenerationsfeminist anno 2017
22.00: Spørgsmål og debat
22.30: Tak for i aften

Pris 150 kr. inkl. velkomstdrink, 300 kr. inkl. middag
Baren er åben til kl. 21.30

Entré til museet d. 8. marts er 20 kr. for alle dagens aktiviteter med undtagelse af Women Only arrangementet om aftenen.

Bestil din billet til Women Only

8. marts på Kvindemuseet er arrangeret i samarbejde med: KvindePolitisk Forum, BUPL, SL,3F, FOA, Dansk Socialrådgiverforening, Danske Bioanalytikere, Dansk Sygeplejeråd, SUF, DSU, SYM og Black Lives Matter

Fejringen af den internationale kvindedag er del af Kvindemuseets Gender Festival fra d. 8. – 10. marts 2017. Festivalen sætter fokus på køn, og sætter debatten om kønnenes rettigheder og muligheder på dagsordenen.

Selvom vi er nået langt, hvad angår ligestilling, er køn stadig et aktuelt parameter i vores adfærd. Opfattelsen af, hvad, hvordan, hvor lidt eller hvor meget køn betyder i vores samfund er ikke ligegyldig – hverken for samfundet eller for det enkelte menneske. Det betyder noget, hvordan vi anskuer kønsmæssige forskelligheder, det betyder noget, hvordan vi taler (eller ikke taler) om køn – og vores køn betyder noget for vores handlingsmønstre, vores selvopfattelse og for den måde, hvorpå vi hver især bliver mødt af verden.

 

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up