MenuLuk

Foredrag: Seksuel vold under kærlighedens slør

19.09.2018 · 17 - 19


Foredrag: Seksuel vold under kærlighedens slør

Foredrag om seksuel partnervold

Sexolog og leder af Exitcirklen Jylland, Camilla Dremark, besøger d. 19. september Kvindemuseet i Aarhus, hvor hun vil holde oplæg om seksuel partnervold.

Camilla vil bl.a. illustrere, hvordan den seksuelle partnervold ofte befinder sig på et bredt spektrum, der bevæger sig lige fra seksualiseret psykisk vold til voldtægt. Hun vil tale om sammenhængen mellem psykisk og seksuel partnervold og om de ambivalente følelser, der kan opstå, når det menneske, der gør én ondt, også er det menneske, man søger kærlighed og trøst hos.

Hun vil tale om voldens intimitet og den lidenskabelige, men destruktive, symbiose. Om afhængighed. Om traumer og gentagelsestrang. Om overlevelsesstrategier. Om muligheden for at tage ejerskab over sin krop, lyst og seksualitet efter vold.

Undervejs vil Camilla også dele personlige fortællinger fra kvinder, som har oplevet seksuel partnervold.

Kvinder, der har været udsat for psykisk og seksuel partnervold har udtalt:

”Hvis han ville have sex, og jeg sagde nej, blev han ved og ved og ved. Det var som om, han mente, at min krop var hans. Uanset, om jeg flyttede hans hånd, sagde nej eller andet, fortsatte han. Jeg kunne i søvne skubbe ham væk i timer. Få gange har jeg rejst mig og er gået. Straffen var flere dage, hvor han ikke talte til mig”

”Det er et år siden, vi gik fra hinanden, og jeg er stadig helt tom seksuelt. Jeg mærker ingen lyst. Det føles som om, han har taget den fra mig”

Krænkelser af vores krop og seksualitet kan tage mange former. Når vi rammes på vores seksualitet, så rammes vi på vores allermest sårbare og intime selv – fysisk og psykisk. Blandt andet derfor regnes seksuel vold for en af de mest traumatiserende voldsformer, der findes. Og hvad nu, hvis udøveren af denne vold ovenikøbet er det menneske, man elsker; det menneske, man har inviteret helt tæt på?

Arrangementet kræver, at man har betalt entré til museet.
Pris: 65 kr. | Studerende 50 kr. | Giver også adgang til museets udstillinger før og efter foredraget.
GRATIS for medlemmer af KLUB Kvindemuseet

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up