MenuLuk

FILMKLUB PÅ KVINDEMUSEET 2:3 // Kvindeskikkelser i mellemkrigstidens film

17.04.2019 · kl. 17 - 19


FILMKLUB PÅ KVINDEMUSEET 2:3 // Kvindeskikkelser i mellemkrigstidens film

’Blackmail’ af Alfred Hitchcock (1929)

Alfred Hitchcock har en uomtvistelig status som mellemkrigstidens vidunderinstruktør og thrillergenrens fader. Hans omhyggelige spændingsopbygning går hånd i hånd med interessen for det menneskelige sinds afkroge.

Hitchcock omtales ofte som en kvindehader, der i sine film giver udtryk for de mest sadistiske fantasier rettet mod kvinder.

Onsdag d. 17. april sætter vi Hitchcocks tvetydige kvindeskildring i fokus med filmen Blackmail (Pengeafpresning). Oprindeligt instrueret som en stumfilm, var Blackmail (1929) Hitchcocks – og Storbritanniens – første ’talkie’. Den tjekkiske hovedrolleindehaver Anna Ondra havde en stærk accent og Hitchcock blev nødt til at få en anden kvindelig skuespiller til at læse Ondras linjer i en mikrofon under optagelserne.

Filmen introduceres af kandidatstuderende Zuza Zywert, der med afsæt i feministiske teorier belyser dens tematik.

PRIS & PRAKTISK
Almindelig entré til museet – 65 kr. voksne // 50 kr. studerende. Billetten giver samtidig adgang til museets udstillinger. Filmvisningen foregår i museets gamle byrådssal – det er muligt at købe mad/drikke/snacks i museets café og nyde under arrangementet. Ingen tilmelding – bare mød op!

FILMRESUMÉ
Alice White er forlovet med politiefterforskeren Frank. En aften møder hun kunstneren Crewe, der inviterer hende hjem til sit atelier. Her udsættes Alice for et voldtægtsforsøg og ender med at stikke voldtægtsmanden ned med en kniv. Hendes kæreste Frank bliver sat på sagen og finder beviser på mordet i kunstnerens lejlighed. Imens parret planlægger at skjule mordbeviserne, kommer de ud for en pengeafpresning.

Sidste film vises d. 8/5 – info følger.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up