MenuLuk

Århundredets Festival: Formiddagscafé – Hattedamer, homohøns og hollandske hættepessarer

12.03.2016 · 11 - 12.30


Århundredets Festival: Formiddagscafé – Hattedamer, homohøns og hollandske hættepessarer

Perioden mellem de to verdenskrige er kontrasternes tid, og mens Leo Mathisen spiller op til dans på Adlon, raser sædelighedsfejderne i spalter og på talerstole.

En kulturradikal reformbevægelse forlanger erotisk selvbestemmelse, seksualoplysning, kønsligestilling og fri abort, mens excentriske psykoanalytikere går til angreb på hæmningerne og erklærer orgasme en menneskeret.

Samtidig udvikler seksualvidenskaben sig med syvmileskridt, og opdagelsen af kønshormonerne kaster helt nyt lys på kroppen, kønnet og seksualiteten. De nye vidunderstoffer kan både lægge en dæmper på sygelige drifter, forynge udslukte ægteskaber og forvandle kvinder til mænd.

Sexologiprofessor Christian Graugaard inviterer en tur i tidsmaskinen og fører os tilbage til mellemkrigstidens seksuelle slagmarker. Skuespillerinden Shelly Jacqueline Levy læser udvalgte tekster fra samtidens litteratur.

Bestil din billet her

Lørdag d. 12. marts kl. 11 – 12.30 i Kvindemuseets gamle byrådssal
Pris 50,-

Arrangementet er en del af Århundredets Festival, der i marts 2016 skruer tiden tilbage til år 1900-1950. Glæd dig til at møde et væld af forskere og forfattere, der går i kødet på temaer som køn, krig, krise, stemmeret, samlebånd, sport, fred, fjernsyn og familie. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet.

Nyheder


24.05.2016

Ny trend – Strik dit eget bind

Ny bog om menstruation vil tage et opgør med den skam, der forbindes med menstruation. Bogen Gennemblødt af forfatterne Maja Nyvang og Sine Cecilie Laub skaber debat omkring menstraution, free bleeding og tabubelagte kropsvæsker. Et sted mellem skam og free bleeding foreslår vi, at du tager sagen i egen hånd, køber en omgang rent, økologisk bomuldsgarn og strikker hygiejnebind, som din oldemor gjorde det. Hvis det har fanget din interesse, har vi fundet en opskrift til dig.

24.05.2016

Festugen på Kvindemuseet

Årets tema for Aarhus Festuge er Upside down, vi vender tingene på hovedet og vasker på den langsommelige, gammeldags måde, dyrker yoga i det fri, inviterer ind bag kulissen på museet og meget mere.

21.05.2016

Kvindemuseet får nyt ansvarsområde – mere køn på dagsordenen

Kvindemuseet blev grundlagt for godt 30 år siden, hvor kvinders kultur og historie var stærkt underbelyst. I de forløbne årtier har museet indsamlet væsentlig dokumentation for kvinders hverdagsliv såvel som kvinders aktive medvirken i samfundsudviklingen. Meget er sket siden i relationen mellem de to køn. Også mænds roller og funktion i samfundet har ændret sig markant. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Derfor vil Kvindemuseet fremover beskæftige sig mere bredt med kønnenes kulturhistorie og involvere alle på tværs af køn.

Se alle nyheder

Se alle nyheder
Museums are awesome because everyone shuts the fuck up