MenuLuk

Århundredets Festival: Formiddagscafé – Hattedamer, homohøns og hollandske hættepessarer

12.03.2016 · 11 - 12.30


Århundredets Festival: Formiddagscafé – Hattedamer, homohøns og hollandske hættepessarer

Perioden mellem de to verdenskrige er kontrasternes tid, og mens Leo Mathisen spiller op til dans på Adlon, raser sædelighedsfejderne i spalter og på talerstole.

En kulturradikal reformbevægelse forlanger erotisk selvbestemmelse, seksualoplysning, kønsligestilling og fri abort, mens excentriske psykoanalytikere går til angreb på hæmningerne og erklærer orgasme en menneskeret.

Samtidig udvikler seksualvidenskaben sig med syvmileskridt, og opdagelsen af kønshormonerne kaster helt nyt lys på kroppen, kønnet og seksualiteten. De nye vidunderstoffer kan både lægge en dæmper på sygelige drifter, forynge udslukte ægteskaber og forvandle kvinder til mænd.

Sexologiprofessor Christian Graugaard inviterer en tur i tidsmaskinen og fører os tilbage til mellemkrigstidens seksuelle slagmarker. Skuespillerinden Shelly Jacqueline Levy læser udvalgte tekster fra samtidens litteratur.

Bestil din billet her

Lørdag d. 12. marts kl. 11 – 12.30 i Kvindemuseets gamle byrådssal
Pris 50,-

Arrangementet er en del af Århundredets Festival, der i marts 2016 skruer tiden tilbage til år 1900-1950. Glæd dig til at møde et væld af forskere og forfattere, der går i kødet på temaer som køn, krig, krise, stemmeret, samlebånd, sport, fred, fjernsyn og familie. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up