Home
Deutsch   English   KALENDER>>Tourist

 

Facebook Print A+ A-

 

 

Sidste dage med Elisabeth Jerichau Baumann

19. maj 2011  -  14. august 2011 , kl. 10-16

Mange har set udstillingen. Elisabeth Jerichau Baumanns malerier begejstrer publikum.

Pris.: 45,- Studerende 35, - Børn og unge op til 18 år gratis.
Åbningstider 10-16.
Museumscafeen er åben i samme tidsrum - dog med begrænset udbud søndag

Værkernes sammensætning i udstillingen viser Elisabeth Jerichau Baumanns brede kunstneriske formåen, og vidner om, hvordan en kvinde med mod og udsyn, talent og flid kunne skabe sig et navn på den internationale kunstscene i guldalderens Danmark.

På mange måder var hun en rollemodel, der forstod at bryde grænser og skabe sammenhæng mellem datidens ellers uforenelige udfordringer for kvinder. I tillæg til sit kunstneriske talent var hun dygtig til at iscenesætte sig selv og til at drive forretning. Hendes liv var lige så mangfoldigt og altfavnende som hendes motivvalg - og vice versa.

Elisabeth Baumanns familie flygtede fra Polen, hvor der udbrød krig. De unge år boede hun i Tyskland og uddannede sig i Düsseldorf. Efterfølgende rejste hun til Rom, hvor kunstnere fra hele Europa i 1800-tallet søgte hen for at lære af hinanden. Her mødte hun sin mand, billedhuggeren Jens Adolf Jerichau. De giftede sig og flyttede til Danmark i 1847, hvor hun i løbet af årene fødte 9 børn. De 7 voksede op. Hun mødte modstand mod anerkendelse som kunstner i Danmark men vedblev med at være stærkt internationalt orienteret. I flere perioder af sit liv boede hun i Rom og foretog endvidere n.mange rejser. Som første europæer fik hun adgang til at male billeder fra haremsliv i Tyrkiet og Ægypte

Gennem hendes billeder kan vi genkalde erindringer om livet i ældre generationer samtidig med, at vi kan glæde os over, at en kvinde af hendes format slog sig ned i Danmark, om end hun aldrig groede fast.
Udstillingen viser billeleder fra Polen, Danmark, Italien, Ægypten mv. med symbolske såvel som socialrealistiske motiver. Se elektronisk katalog over alle de viste værker.

Til udstillingen er lånt værker fra andre museer og fra en hen række privatpersoner. Se listen her 

Statens Museum for Kunst præsenterer Elisabeth Jerichau Baumanns liv og kunst: Se her

Kvindemuseet har haft stor glæde af billeder og værker indlånt fra hele landet.

 

 Tilbage