MenuLuk

Nyheder


Her kan du læse om nye tiltag på Kvindemuseet, særlige åbningstider, nyt fra caféen og en masse andre nyheder. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og følge med i aktuelle arrangementer, blive inviteret til udstillingsåbninger og meget mere.

02.06.2016

Kvindemuseet får nyt ansvarsområde – mere køn på dagsordenen

Kvindemuseet blev grundlagt for godt 30 år siden, hvor kvinders kultur og historie var stærkt underbelyst. I de forløbne årtier har museet indsamlet væsentlig dokumentation for kvinders hverdagsliv såvel som kvinders aktive medvirken i samfundsudviklingen. Meget er sket siden i relationen mellem de to køn. Også mænds roller og funktion i samfundet har ændret sig markant. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Derfor vil Kvindemuseet fremover beskæftige sig mere bredt med kønnenes kulturhistorie og involvere alle på tværs af køn.

Læs mere
30.05.2016

Køn, kulturformidling og museologi i Mellemøsten

Kvindemuseet er i denne uge vært for seminaret Towards Women’s Museums in the Middle East – et internationalt samarbejde om køn, kulturformidling og museologi i Mellemøsten. Seminarer, workshops, publikationer, sommerskole og en vandreudstilling skal rejse spørgsmål om kvinders position i historie og samfund og hjælpe med at sikre fokus på køn i offentlige debatter og politiske beslutningsprocesser.

Læs mere
24.05.2016

Ny trend – Strik dit eget bind

Ny bog om menstruation vil tage et opgør med den skam, der forbindes med menstruation. Bogen Gennemblødt af forfatterne Maja Nyvang og Sine Cecilie Laub skaber debat omkring menstraution, free bleeding og tabubelagte kropsvæsker. Et sted mellem skam og free bleeding foreslår vi, at du tager sagen i egen hånd, køber en omgang rent, økologisk bomuldsgarn og strikker hygiejnebind, som din oldemor gjorde det. Hvis det har fanget din interesse, har vi fundet en opskrift til dig.

Læs mere