MenuLuk

Kvindemuseets pop-up museum


Med Kvindemuseets nye mobile pop-up museum rykker museumsformidlingen ud i bylivet. Museumsvognen tager temperaturen på kønsdebatten anno 2019 – og sætter gang i den!

Pop-up sæson 2019
I 2019 er museumsvognen igen på farten. Vi starter ud på:

  • Aarhus Rådhus // d. 28 jan. – 1 feb. Kig forbi og find os i rådhusfoyeren til udstilling, kønsquiz, brætspil, vær kreativ og tegn dit køn eller få en snak med en af vores museumsformidlere.
    .

Et mobilt museum om køn, kultur & historie
Pop-up museet er både en bemandet dialogsatellit og traditionel museumsudstilling, der med humor, viden og publikumsaktiviteter vil udfordre og inspirere til overvejelser over køn, kulturhistorie og ligestilling.

Med udstillinger placeret i ladet på museumsvognen og aktiviteter – eksempelvis det nye Køn Redelighed-brætspil – kan publikum blive klogere på køn og møde den kulturhistoriske formidling på en anderledes sjov og tilgængelig måde. Få en snak om køn med en museumsformidler eller udforsk udstillingen på egen hånd.

Ud i Aarhus
I løbet af 2018 har pop-up museet besøgt: Bruuns Galleri, 1. maj, Dome of Visions, Ladywalk, Aarhus Pride, Northside Festival, Dokk1, Aarhus Volume, Museum Ovartaci, Headroom Festival, Festugens Cluster Square, Aarhus Børneteaterfestival og Halloween i Tivoli Friheden.

Der er også sat tid af i kalenderen til ad hoc udflugter, hvor museet kører ud i det blå og laver udstillinger alle tænkelige og utænkelige steder i byrummet, med overraskelsesmomentet som en del af museumsoplevelsen. Hvornår og hvor det mobile museum er at finde, kan du følge med i på Kvindemuseets hjemmeside og sociale medier. Det er også muligt at booke et besøg af museet.

Kontakt pop-up koordinator Sara Bradley på sb@kvindemuseet.dk for at høre mere.