MenuLuk

Kvindemuseets pop-up museum


Med Kvindemuseets nye mobile pop-up museum rykker vi museumsformidlingen ud i bylivet for at tage temperaturen på kønsdebatten anno 2018 – og ikke mindst sætte gang i den!

Pop-up museet er både en bemandet dialogsatellit og traditionel museumsudstilling, der med humor, viden og aktiviteter for publikum vil udfordre og inspirere til overvejelser over køn, kulturhistorie, ligestilling m.m.

Med udstillinger placeret i ladet på musumsvognen og med forskellige interaktioner og aktiviteter, eksempelvis det nye Køn Redelighed-brætspil, der er udviklet til pop-up museet, og hvor publikum kan dyste på deres viden om køn, vil vi gøre adgangen til den kulturhistoriske viden både sjov og let tilgængelig.

Ud i Aarhus
I løbet af 2018 har pop-up museet besøgt: Bruuns Galleri, 1. maj, Dome of Visions, Ladywalk, Aarhus Pride, Northside Festival, Dokk1, Aarhus Volume, Museum Ovartaci, Headroom Festival og Festugens Cluster Square.

Du kan blandt andet møde pop-up museet ved:
Aarhus Børneteaterfestival – d. 4. – 7. oktober
Halloween i Tivoli Friheden – d. 13.-18. oktober

Der er også sat tid af i kalenderen til ad hoc udflugter, hvor museet kører ud i det blå og laver udstillinger alle tænkelige og utænkelige steder i byrummet med overraskelsesmomentet som en del af museumsoplevelsen. Hvornår og hvor det mobile museum er at finde, kan I følge med i på Kvindemuseets hjemmeside og sociale medier. Det er også være muligt at booke et besøg af museet.

Kontakt pop-up koordinator Sara Bradley på sb@kvindemuseet.dk for at høre mere.