MenuLuk

Kulturruter i Danmark


Det moderne Danmark – Danish way of life
I anden halvdel af 1900-tallet blev Danmark kendt for design, frisind, åbenhed og ligestilling. I takt med at velstanden steg, ændrede forbrugsmønsteret sig, og den fulde beskæftigelse betød, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Velfærdsstaten blev opbygget med institutioner, hvor synet på den enkelte blev påvirket af tidens nye tanker.

Det var en eksperimenterende tid med nye måder at organisere sig på i både familier, på arbejdspladser, i politiske og faglige bevægelser, og i institutioner som skoler, børnehaver og fængsler. Samtidig blev der diskuteret ligestilling, fri abort og rettigheder for fædre. Tiden er fuld af modsætninger, men den har samtidig sat dagsordenen for, hvor det danske samfund er i dag.

Ligestilling er for alle
Idealet om kønnenes ligestilling, menneskerettigheder og demokrati er ikke naturgivent.
Hvorfor leger jeg med biler og ikke dukker? Hvad er normalt? Hvordan har jeg det med min krop? Hvad er ligestilling? Har vi ligestilling? Hvad betyder det, om jeg er født som dreng – eller om jeg er født som pige? Har det betydning?

Kom helt tæt på kønnenes kulturhistorie på Kvindemuseet og oplev relationen mellem kønnene både historisk og aktuelt. Opdag nye sider af kønsdebatten og dyk ned i de forskellige livsvilkår, der eksisterer på tværs af køn, seksuel orientering, androgynitet og etnicitet.

Kulturruter i danmark – Danish way of life

Tag med på en perlerække af oplevelser, når vi sammen med Den Gamle By, Struer Museum og Fængselsmuseet inviterer på en tur rundt i det moderne Danmarks historie.

Kulturruten er lavet i samarbejde med VisitAarhus og Aarhus 2017