MenuLuk

Kalender


Følg med i Kvindemuseets aktiviteter, udstillingsåbninger, foredrag, koncerter og fortælleaftener og andre særlige arrangementer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så går du ikke glip af noget.

December


15.12.2019 · 16 - 18
Julekoncert med Kajsa Vala på Kvindemuseet

Søndag d. 15. december runder Kajsa Vala og en mindre del af hendes faste band efterårets akustiske turné af. Det gør de med en eksklusiv julekoncert i byrådsalen på Kvindemuseet i Aarhus. Kom helt tæt på i et af byens smukkeste rum.

Læs mere
16.12.2019 · kl. 19.30
Støttekoncert for Redens kvinder med Ensemble Hovaldt

Støttekoncerten holdes af Reden Aarhus for at sætte fokus på og rejse midler til at hjælpe de mest udsatte kvinder i byens misbrugs- og prostitutionsmiljø. Oplev Ensemble Hovaldt, Anne Margrethe Dahl, Ian van Rensburg, Aarhus Pigekor m.fl..

Læs mere
18.12.2019 · kl. 16-17
Fernisering: Ny pop-up udstilling // Muslimske kvinder – hverdagsliv, nuancer og repræsentation

I sommers samledes en arbejdsgruppe af muslimske kvinder om at lave en pop-up udstilling i Kvindemuseets mobile museum. Udstillingen åbner med fernisering på Godsbanen d. 18 december kl. 16-17 i Spiselaugets foyer. Alle er velkomne!

Læs mere

Januar


15.01.2020 · 17.30 - 19.30
Handlemodsfortællinger – normer, kønsidentitet og seksualitet

Mangler du også nogle gange modet til at handle? Denne aften kan du blive inspireret af tre handlemodige mennesker og deres fortællinger om, hvordan de har fundet modet til at ruske op i vores normer og forestillinger om kønsidentitet og seksualitet. Gratis entré // kræver tilmelding.

Læs mere

Februar


29.02.2020 · 15 - 16.30
Samtalesalon: Magt, misbrug og #MeToo

Kom til samtalesalon på Kvindemuseet med debattør og offer for hævnporno Emma Holten og ph.d.-studerende Signe Uldbjerg Mortensen. Sammen dykker vi ned i, hvordan hashtagget #MeToo spredte sig med lynets hast. Og så kigger vi på, hvilke nyere tendenser der har gjort det muligt for ofre at tale højt om deres oplevelser og meget mere.

Læs mere

Marts


02.03.2020 - 14.03.2020
THE FEMALE GAZE – Se med nye øjne

LINE ser på LINE. Men tør LINE overhovedet se på sig selv? Og hvis hun gør, hvad ser hun? THE FEMALE GAZE er en sammensmeltning af fotografi, dramatik, installation, dans og lyd. Det er 5 autofiktionelle sceneeksperimenter // 5 frames om kvinden LINE.

Læs mere
06.03.2020 · 15.30 - 17
Samtalesalon: Kønne ansigter og sludrepludre-kvinder

Vær med til en spændende samtalesalon på Kvindemuseet mellem professor, dr.phil. og forfatter Birgitte Possing og ph.d.-studerende i filosofi Tone Frank Dandanell. For hvor langt er vi egentlig nået med ligestillingen? Og hvordan har kvindekampen udviklet sig siden 1990’erne, og hvad kæmpes der egentlig for i dag?

Læs mere
08.03.2020 · Hele dagen // All day
8. marts på Kvindemuseet: Feminist Futures

På kvindernes internationale kamp- og festdag ser vi fremad! Feminisme og kvindekamp udspringer nemlig netop af at turde forestille sig bedre fremtider. Vær med, når vi 8. marts dykker ned i, hvordan vi i en mangfoldig verden kan stå sammen og skabe mere ligestillede fremtider for os alle.

Læs mere

Maj


15.05.2020 · kl. 16 - 17
Faglig fredagsbar: LGBTQ+ i litteraturen

Gennem tiden er homoseksualitet blevet betragtet som syndig adfærd og måtte derfor finde sin plads i litteraturen. Men hvordan prægede homoseksuelle litteraturen, og hvordan er homoseksuelle selv blevet portrætteret i litteraturen? Kom med, når Folkeuniversitetet stiller skarpt på litteraturudviklingen i en tid med et stadigt stigende fokus på LGBTQ+personers rettigheder.

Læs mere