MenuLuk

Kalender


Følg med i Kvindemuseets aktiviteter, udstillingsåbninger, foredrag, koncerter og fortælleaftener og andre særlige arrangementer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så går du ikke glip af noget.

August


21.08.2019 · kl. 17
MARIA – Fordybelse i Domkirken

Vores historie er knyttet til vand - lige fra begyndelse til afslutning. Med temaet 'vand' inviterer vi til fordybelse i Aarhus Domkirke og efterfølgende samtalen i museumscaféen på Kvindemuseet. Eventet er lavet i forbindelse med Kvindelivsfestivalen 2019.

Læs mere

September


03.09.2019 · 13.00-15.00
Artist talk m. Stense Andrea Lind-Valdan

Århus Kunstakademi inviterer i samarbejde med Kvindemuseet til artist talk med billedkunstner Stense Andrea Lind-Valen. Hendes værker kredser om eksistentieller emner som køn, begær, tab, død og kærlighed - og hun har ofte brugt sin egen krop helt bogstaveligt i sine værker. Denne artist talk på Kvindemuseet vil tage udgangspunkt i til udstillingen 'Overgange'.

Læs mere
04.09.2019 · 18.30
Koncert med Sonjas Søstre – Festuge på Kvindemuseet

Kom og syng med, når vi onsdag i Festugen får besøg af Sonjas Søstre, der giver koncert i Kvindemuseets Café. Sangene er folk-pop, og teksterne beskriver tanker om, hvordan det er at være kvinde/menneske i dag.

Læs mere
06.09.2019 · kl. 16
Koncert med Tigeroak – Festuge på Kvindemuseet

Oplev bandet Tigeroak, der spiller flydende musik med indflydelse fra neo-soul og jazz. De er eksperimenterende og bevæger sig i et rytmisk univers med melodisk vokal og en groovende instrumental. Gratis entré!

Læs mere
06.09.2019 - 07.09.2019 · 15.30 - 16.30
KOSMOS Good Life-optog – Festuge på Kvindemuseet

Teater, dans, komik, maskefigurer, store dukker og live musik! Oplev det mest livlige, farverige og fortryllende optog, når Good Life-optoget skaber liv i gaden med fantastiske figurer og ikke mindst de 3 meter høje KOSMOS-dukker.

Læs mere
07.09.2019 · 16.00
Koncert med Sonjas Søstre – Festuge på Kvindemuseet

Kom og syng med, når vi sidste lørdag i Festugen får besøg af Sonjas Søstre, der giver koncert i Kvindemuseets Café. Sangene er folk-pop, og teksterne beskriver tanker om, hvordan det er at være kvinde/menneske i dag.

Læs mere
11.09.2019 · kl. 17.30 - 18
Dear Daughter/Anatomy of the Chthulucene #10

I denne performance sammenvæver billedkunstner Nanna Lysholt Hansen stemmer fra litterære formødre med egne erfaringer om graviditet, fødsel, moderskab og seksualitet. Hun væver bl.a. Donna Haraways begreb om det chthulucene - der tænker et individs identitet som flydende, amorf og mangfoldig - sammen med Helen O'Connells anatomiske beskrivelser af klitoris.

Læs mere
26.09.2019 · 16.30 - 18.00
Videnssalon: Feminismens bølger

Hvor langt er vi egentlig nået i kampen for ligestilling? Hvilke kampe har de forskellige generationer taget i håbet om en mere lige samfundsorden? Hvordan har kvindekampen udviklet sig over tid, og hvad kæmpes der for i dag? Vær med til en spændende eftermiddagssalon på Kvindemuseet mellem dr.phil. Birgitte Possing og tidligere museumsleder Merete Ipsen.

Læs mere