MenuLuk

Kalender


Følg med i Kvindemuseets aktiviteter, udstillingsåbninger, foredrag, koncerter og fortælleaftener og andre særlige arrangementer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så går du ikke glip af noget.

24.01.2020 · 16.30 - 18.00
Artist talk og omvisning i udstillingen FLUX

Hvad hvis samfundet ikke var delt op i kvinder og mænd, hvordan ville det så se ud? Kom bag om FLUX, når Suvi Andrea Helminen, interaktiv filminstruktør og kvinden bag værket, giver en artist talk og viser rundt i udstillingen.

Læs mere

Februar


29.02.2020 · 15 - 16.30
Samtalesalon: Magt, misbrug og #MeToo

Kom til samtalesalon på Kvindemuseet med debattør og offer for hævnporno Emma Holten og ph.d.-studerende Signe Uldbjerg Mortensen. Sammen dykker vi ned i, hvordan hashtagget #MeToo spredte sig med lynets hast. Og så kigger vi på, hvilke nyere tendenser der har gjort det muligt for ofre at tale højt om deres oplevelser og meget mere.

Læs mere

Marts


02.03.2020 - 14.03.2020
THE FEMALE GAZE – Se med nye øjne

LINE ser på LINE. Men tør LINE overhovedet se på sig selv? Og hvis hun gør, hvad ser hun? THE FEMALE GAZE er en sammensmeltning af fotografi, dramatik, installation, dans og lyd. Det er 5 autofiktionelle sceneeksperimenter // 5 frames om kvinden LINE.

Læs mere
03.03.2020 · 14 - 16
Mød forfatterne – kvindeliv i litteraturen

Sammen med Dokk1 sætter vi fokus på kvindeskikkelser i litteraturen. Kom og bliv klogere på kvindelige hovedpersoner i litteraturen og mød forfatterne Kristina Stoltz og Marie-Louise Hansen.

Læs mere
06.03.2020 · 15.30 - 17
Samtalesalon: Kønne ansigter og sludrepludre-kvinder

Vær med til en spændende samtalesalon på Kvindemuseet mellem professor, dr.phil. og forfatter Birgitte Possing og ph.d.-studerende i filosofi Tone Frank Dandanell. For hvor langt er vi egentlig nået med ligestillingen? Og hvordan har kvindekampen udviklet sig siden 1990’erne, og hvad kæmpes der egentlig for i dag?

Læs mere
08.03.2020 · Hele dagen // All day
8. marts på Kvindemuseet: Feminist Futures

På kvindernes internationale kamp- og festdag ser vi fremad! Feminisme og kvindekamp udspringer nemlig netop af at turde forestille sig bedre fremtider. Vær med, når vi 8. marts dykker ned i, hvordan vi i en mangfoldig verden kan stå sammen og skabe mere ligestillede fremtider for os alle.

Læs mere

Maj


15.05.2020 · kl. 16 - 17
Faglig fredagsbar: LGBTQ+ i litteraturen

Gennem tiden er homoseksualitet blevet betragtet som syndig adfærd og måtte derfor finde sin plads i litteraturen. Men hvordan prægede homoseksuelle litteraturen, og hvordan er homoseksuelle selv blevet portrætteret i litteraturen? Kom med, når Folkeuniversitetet stiller skarpt på litteraturudviklingen i en tid med et stadigt stigende fokus på LGBTQ+personers rettigheder.

Læs mere