MenuLuk

Kalender


Følg med i Kvindemuseets aktiviteter, udstillingsåbninger, foredrag, koncerter og fortælleaftener og andre særlige arrangementer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så går du ikke glip af noget.

September


03.09.2019 · 13.00-15.00
Artist talk m. Stense Andrea Lind-Valdan

Århus Kunstakademi inviterer i samarbejde med Kvindemuseet til artist talk med billedkunstner Stense Andrea Lind-Valen. Hendes værker kredser om eksistentieller emner som køn, begær, tab, død og kærlighed - og hun har ofte brugt sin egen krop helt bogstaveligt i sine værker. Denne artist talk på Kvindemuseet vil tage udgangspunkt i til udstillingen 'Overgange'.

Læs mere
04.09.2019 · 18.30
Koncert med Sonjas Søstre – Festuge på Kvindemuseet

Kom og syng med, når vi onsdag i Festugen får besøg af Sonjas Søstre, der giver koncert i Kvindemuseets Café. Sangene er folk-pop, og teksterne beskriver tanker om, hvordan det er at være kvinde/menneske i dag.

Læs mere
06.09.2019 · kl. 16
Koncert med Tigeroak – Festuge på Kvindemuseet

Oplev bandet Tigeroak, der spiller flydende musik med indflydelse fra neo-soul og jazz. De er eksperimenterende og bevæger sig i et rytmisk univers med melodisk vokal og en groovende instrumental. Gratis entré!

Læs mere
06.09.2019 - 07.09.2019 · 15.30 - 16.30
KOSMOS Good Life-optog – Festuge på Kvindemuseet

Teater, dans, komik, maskefigurer, store dukker og live musik! Oplev det mest livlige, farverige og fortryllende optog, når Good Life-optoget skaber liv i gaden med fantastiske figurer og ikke mindst de 3 meter høje KOSMOS-dukker.

Læs mere
07.09.2019 · 16.00
Koncert med Sonjas Søstre – Festuge på Kvindemuseet

Kom og syng med, når vi sidste lørdag i Festugen får besøg af Sonjas Søstre, der giver koncert i Kvindemuseets Café. Sangene er folk-pop, og teksterne beskriver tanker om, hvordan det er at være kvinde/menneske i dag.

Læs mere
11.09.2019 · kl. 17.30 - 18
Dear Daughter/Anatomy of the Chthulucene #10

I denne performance sammenvæver billedkunstner Nanna Lysholt Hansen stemmer fra litterære formødre med egne erfaringer om graviditet, fødsel, moderskab og seksualitet. Hun væver bl.a. Donna Haraways begreb om det chthulucene - der tænker et individs identitet som flydende, amorf og mangfoldig - sammen med Helen O'Connells anatomiske beskrivelser af klitoris.

Læs mere
26.09.2019 · 16.30 - 18.00
Videnssalon: Feminismens bølger

Hvor langt er vi egentlig nået i kampen for ligestilling? Hvilke kampe har de forskellige generationer taget i håbet om en mere lige samfundsorden? Hvordan har kvindekampen udviklet sig over tid, og hvad kæmpes der for i dag? Vær med til en spændende eftermiddagssalon på Kvindemuseet mellem dr.phil. Birgitte Possing og tidligere museumsleder Merete Ipsen.

Læs mere
27.09.2019 · 19.30
Koncert: Overgange/Transitions “I dag skal du leve”

Nogle af salmerne bliver sunget som fællessang, mens Sara Grabow, Annika Aakjær og Kristina Holgersen, der har komponeret musikken til otte af salmerne, også vil fremføre nogle af værkerne. Arrangementet er en del af Kvindemuseets festival og udstilling om overgange i kvindeliv.

Læs mere

Oktober


04.10.2019 - 17.11.2019
You Are in My Veins – Soshori Matsubara

Oplev den japanske kunster Soshiro Matsubara på kvindemuseet som en del af byrumsudstillingen "You Are in My Veins" der præsenteres i et samarbejde mellem Kunsthal Aarhus, Galleri Image, Aarhus Billedkunstcenter & Art Weekend Aarhus.

Læs mere