MenuLuk

Kalender


Følg med i Kvindemuseets aktiviteter, udstillingsåbninger, foredrag, koncerter, debatter, workshops og andre særlige arrangementer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så går du ikke glip af noget.

Februar


28.02.2020 · 14 - 17
Women In Recent Conflicts: The Cave

In cooperation with Doc Lounge Aarhus we're hosting a screening of the Oscar-nominated documentary The Cave. The title refers to an underground hospital in war-torn Ghouta, Syria. The Cave paints a distinguished portrait of courage, resistance and female solidarity in an oppressive patriarchal culture. The film is with English subtitles.

Læs mere
29.02.2020 · 15 - 16.30
Samtalesalon: Magt, misbrug og #MeToo

Kom til samtalesalon på Kvindemuseet med debattør Emma Holten og ph.d.-studerende Signe Uldbjerg Mortensen. Sammen dykker vi ned i, hvordan hashtagget #MeToo spredte sig med lynets hast og kigger på, hvilke nyere tendenser der har gjort det muligt for ofre at tale højt om deres oplevelser.

Læs mere

Marts


02.03.2020 - 14.03.2020
THE FEMALE GAZE – Se med nye øjne

Mød kvinden Line, som viser verden og publikum forskellige opfattelser af sig selv. Forestillingen ser på, hvordan kvinden ser ud, når hun ikke ses som et objekt. Når det i stedet handler om at se på et menneske, som man kan spejle sig i – også som mand.

Læs mere
03.03.2020 · 14 - 16
Mød forfatterne – kvindeliv i litteraturen

Sammen med Dokk1 sætter vi fokus på kvindeskikkelser i litteraturen. Kom og bliv klogere på kvindelige hovedpersoner i litteraturen og mød forfatterne Kristina Stoltz og Marie-Louise Hansen.

Læs mere
04.03.2020 · 18 - 20
TATTOO-SALON

Du har helt sikkert en, hvis du er hipster. Er du gammel sømand, har du med garanti også en eller to. Er du bare helt gennemsnitlig, er der faktisk også stor sandsynlighed for, at du har en; en tatovering. Nyd en øl, og læn dig tilbage i stolen, når vi dykker ned i tatoveringens kulturhistorie, mens der tatoveres live på scenen.

Læs mere
06.03.2020 · 15.30 - 17
Samtalesalon: Kønne ansigter og sludrepludre-kvinder

Vær med til en spændende samtalesalon på Kvindemuseet mellem professor, dr.phil. og forfatter Birgitte Possing og ph.d.-studerende i filosofi Tone Frank Dandanell. For hvor langt er vi egentlig nået med ligestillingen? Og hvordan har kvindekampen udviklet sig siden 1990’erne, og hvad kæmpes der egentlig for i dag?

Læs mere
08.03.2020 · Hele dagen
8. marts på Kvindemuseet: Feminist Futures

På kvindernes internationale kamp- og festdag ser vi fremad! Feminisme og kvindekamp udspringer nemlig netop af at turde forestille sig bedre fremtider. Vær med, når vi 8. marts dykker ned i, hvordan vi i en mangfoldig verden kan stå sammen og skabe mere ligestillede fremtider for os alle.

Læs mere
25.03.2020
Olivers fugle – Om en transkønnet drengs tegninger

Kom til foredrag om køn og seksualitet i børns tegninger. Oliver, der er transkønnet, har tegnet fugle gennem hele sin barn- og ungdom - fra de tidligste kruseduller op til nyere selvportrætter. Postdoc Jakob Rosendal, dykker ned i fuglen som symbol og hvad den betyder for Oliver.

Læs mere

April


22.04.2020 · 17 - 19
Ligestilling som samfunds og virksomhedsstrategi

I forbindelse med forskningens døgn inviterer vi i samarbejde med VIA University College og Dansk Industri til paneldebat om ligestilling og mangfoldighed. Hvad siger forskningen? Hvad siger lederne? Hvad siger du?

Læs mere

Maj


15.05.2020 · kl. 16 - 17
Faglig fredagsbar: LGBTQ+ i litteraturen

Gennem tiden er homoseksualitet blevet betragtet som syndig adfærd og måtte derfor finde sin plads i litteraturen. Men hvordan prægede homoseksuelle litteraturen, og hvordan er homoseksuelle selv blevet portrætteret i litteraturen? Kom med, når Folkeuniversitetet stiller skarpt på litteraturudviklingen i en tid med et stadigt stigende fokus på LGBTQ+personers rettigheder.

Læs mere