MenuLuk

Billedstorm


Omvisning i udstillingen Billedstorm.

En tematisk kunstudstilling om køn, tabuer og ytringsfrihed i billedernes verden – fra reformationen til i dag.

Værker af bl.a.
LUCAS CRANACH | WILHELM FREDDIE | GUERILLA GIRLS
KIRSTEN JUSTESEN | MICHAEL KVIUM | ORLAN

I anledning af 500-året for reformationen i 1517 og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har tre midtjyske museer skabt en tredelt udstilling om billedstorm dengang og nu.

De tre museer er: MUSEET FOR RELIGIØS KUNST i Lemvig, SKOVGAARD MUSEET i Viborg og KVINDEMUSEET i Aarhus. Udstillingen trækker tråde fra 1517 til den debat om ytringsfrihed og billedforbud, der foregår i dag og sætter fokus på, hvordan og hvorfor visse billeder er blevet ødelagt, forbudt eller tabuiseret. De tre museer stiller skarpt på hver deres tema: KØN, BLASFEMI OG FREMMEDHED.

KVINDEMUSEET fokuserer på billedrepræsentationen af kvinder, køn og seksualitet til forskellige tider: Hvem ser og hvem bliver set på? Hvad forargede engang, og hvad kan forarge i dag? Udstillingens værker danner baggrund for en historiefortælling om køn og tabuer i forbindelse med kvindens placering i kunsten som både kunstner og som objekt. Fra reformationstidens religiøse kvindebilleder til kunsthistoriens behandling af den nøgne kvindekrop over avantgardernes opgør med kønsstereotyper og seksualitet til samtidskunstens kønsdebatterende provokationer.

Billedstorm vises fra d. 29. september – 30. december 2017

Book omvisning